reklame
Menu
Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tolv personer i Bergen koronasmittet den siste uken

Den siste uken er tolv personer i Bergen bekreftet koronasmittet. Alle tilfellene er såkalt importsmitte. Flere ble smittet på fest i Oslo.

Av NTB | 07.08.2020 16:45:39

Medisin og helse: Smittesituasjonen i kommunen er økende.

– Vi er bekymret for hvordan den utvikler seg fremover, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse fredag.

Blant de smittede fra festene i Oslo er det mange som ikke har symptomer, ifølge kommunen.

Valhammer er spesielt bekymret for trengsel i kollektivtransporten når studier og arbeid starter opp igjen for fullt neste uke.

Kommuneansatte som har mulighet til det, skal ha hjemmekontor fram til nyttår, sa Valhammer og oppfordret andre bedrifter, både private og offentlige, til å følge dette eksempelet.

Fra lørdag blir det skjenkestopp etter midnatt over hele landet, opplyste helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse fredag. I Bergen skal det gjennomføres kontroller på utesteder gjennom helgen, og antallet kontroller dobles fra og med lørdag.

– Vi er også bekymret for at folk skal ta med alkohol ut på gaten, og vi håper politiet er ekstra bevisst på å slå ned på alkoholforbruk på offentlige steder, sa helsebyråd Beate Husa.

Fra mandag til torsdag er 1.343 personer koronatestet ved Bergen legevakt, det høyeste antallet siden testingen startet. Flest, 430 personer, ble testet torsdag. Totalt 617 personer i Bergen har vært smittet siden utbruddet startet.

(©NTB)

Flere nyheter: