Menu
Mandag blir det vanskeligere for privatpersoner å entre Norge. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Tolletaten varsler tydelig trafikkskille mandag morgen

Mandag morgen innføres strenge restriksjoner om hvem som kan ta seg inn i Norge. Tolletaten ber personer følge beskjedene til politiet.

Av NTB | 15.03.2020 17:16:41

Økonomi og næringsliv: Fra mandag klokka 8 får personer som ikke har tilstrekkelig tilknytning til Norge, ikke lenger komme inn i landet.

Det innebærer utstrakt kontroll langs grensene. Tolldirektør Øystein Børmer varsler at det nå vil bli en tydelig skille mellom persontrafikk og godstrafikk.

– Næringslivet som driver med import og eksport kan fortsette som vanlig. Den trafikken kommer til å gå som normalt fra tolletatens side. Personer må følge de stramme restriksjonene som kommer til å bli kommunisert fra politiet, sa tolldirektøren på TV 2 Nyhetskanalen søndag.

– Når det gjelder persontrafikken, er det politiet som tar det kontrollansvaret. Vi i tolletaten fokuserer på å holde godstrafikken gående over grensen sånn at landets forsyninger ikke blir truet, sa Børmer.

Bakgrunnen for restriksjonene er å hindre spredningen av koronaviruset.

– Dette er ekstraordinært. Jeg oppfatter en utrolig stå-på-vilje blant de ansatte og en vilje til å bidra på alle områder vi kan bistå på. Det er veldig mye vi må håndtere på kort varsel, høyt trykk og mye vi ikke har gjort før, men jeg er trygg på at vi skal klare å løse det, sier Børmer til NTB.

Hovedfokuset til Tolletaten blir å opprettholde forsyningslinjene inn til landet

Den pågående viruspandemien er også utfordrende for etaten. Tolldirektøren opplyser at nesten ti prosent av staben er i karantene. I tillegg har en rekke personer hjemmekontor.

(©NTB)

Flere nyheter: