Menu
Amfetamin er et sentralstimulerende stoff som ligner på metylfenidad som brukes i behandling av ADHD og narkolepsi. Her i tollbeslag på Postens Østlandsterminal på Lørenskog. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Tollere fant amfetamin verdt 90 millioner kroner i vogntog i Moss

Tollere fant over et kvart tonn amfetamin i et vogntog i Moss i juli. Gateverdien på stoffet er beregnet til opptil 90 millioner kroner. To menn er siktet.

Av NTB | 18.10.2021 18:52:24

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er et enormt beslag, sier politiadvokat Christian Gjølstad Finnanger i Øst politidistrikt til Avisa Oslo.

Vogntoget ble stoppet 29. juli i Moss, like etter at det hadde passert grensen til Norge. Vogntogsjåføren og en mann i 30-årene fra Oslo er siktet for befatning med en betydelig mengde narkotika.

– Min klient erkjenner delvis straffskyld, sier advokat Ole Petter Drevland, forsvarer for Oslo-mannen.

De to siktede har sittet varetektsfengslet til nå, men Oslo-mannen løslates mandag.

Vogntogsjåføren er i 50-årene og kommer fra et europeisk land. Politiet vil onsdag be om videre varetekt for ham fordi de mener det er fare for at han rømmer fra Norge dersom han løslates. Begge mennene er kjent for politiet fra før.

– Rollen til Oslo-mannen er ikke helt avklart, men han var på stedet da Tolletaten avdekket narkotikaen, sier Finnanger.

(©NTB)

Flere nyheter: