Menu
Yoshiro Mori, president i organisasjonskomiteen for Tokyo-OL, måtte fredag fortelle at man på grunn av koronaviruset reduserer de planlagte festlighetene rundt OL-ildens reise til Japan. Foto: Jae C. Hong, AP / NTB scanpix

Tokyo-arrangøren reduserer festlighetene rundt OL-ilden

Arrangøren av Tokyo har besluttet å redusere de planlagte festlighetene knyttet til OL-ildens reise til landet 19. mars. Ilden skal tennes i Hellas onsdag.

Av NTB | 06.03.2020 14:46:50

Sport: Yoshiro Mori, som er president i organisasjonskomiteen for sommerlekene, sa fredag at man på grunn av koronaviruset har droppet planen om å sende 140 barn til Hellas for å opptre i en seremoni før ilden flys til Japan.

– Det var en veldig vanskelig avgjørelse å frata dem sjansen til å opptre med det de har øvd på, sa Mori.

Ilden tennes som vanlig med en seremoni i Olympia i Hellas. Det skjer onsdag 12. mars, og ilden skal bæres rundt i Hellas i en uke før den flys til Japan. Den ankommer 20. mars, i Miyagi nord i landet.

Den fire måneder lange fakkelstafetten innledes 26. mars i Fukushima. Den avsluttes på OL-stadion i Tokyo under åpningsseremonien 24. juli.

Koronaviruset har ført til spekulasjoner om at lekene kan bli utsatt, avlyst, flyttet eller arrangert med tomme tribuner. Både IOC og arrangøren insisterer på at lekene vil gå som planlagt.

– Lekene vil bli avholdt selv om vi må gjøre enkelte justeringer. Det betyr ikke vi kommer til å redusere noen del av dem, sa Mori.

Det gjelder også Paralympics, som skal starte 25. august.

Etter at flere OL-testkonkurranser er blitt avlyst eller utsatt, greide Tokyo-arrangøren fredag omsider å gjennomføre en. En konkurranse i klatring ble avviklet, men uten publikum og uten topputøvere. Ved hjelp av hobbyklatrere fikk man testet fasilitetene.

(©NTB)

Flere nyheter: