Menu
Kamerun er ett steg nærmere turneringsseier i afrikamesterskapet på hjemmebane. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB

Toko-Ekambi sendte Kamerun til semifinale i afrikamesterskapet

Kamerun er klar for semifinale i afrikamesterskapet etter å ha slått Gambia 2-0 lørdag. Karl Toko-Ekambi scoret begge målene for mesterskapets vertsnasjon.

Av NTB | 29.01.2022 20:20:47

Sport: Det var Kameruns første kamp siden åtte mennesker mistet livet i trengselen som oppsto utenfor stadion i Yaoundé før lagets åttedelsfinale mot Komorene. Laget spilte lørdag sin første og eneste kamp i Douala, og det var stor rift om billetter, men sikkerhetstiltakene var drastisk skjerpet for å unngå en gjentakelse.

Toko-Ekambi, som til vanlig spiller for Lyon, avgjorde kampen i løpet av sju minutter i 2. omgang. Etter 50 minutters spill stanget han Kamerun i ledelsen, og i det 57. minutt ble ledelsen doblet da samme mann dunket inn nok en presis innsvinger, denne gang med høyrefoten.

– Gambia la seg dypt og gjorde det vanskelig for oss, og keeperen deres gjorde noen flotte redninger, men vi fikk målene vi trengte. Nå er vi stålte over å være i semifinale, sa Toko-Ekambi.

– Vi tapte for den nye afrikamesteren, sa Gambias landslagssjef Tom Saintfiet.

Med sine to mål går Toko-Ekambi opp i ryggen på lagkamerat VIncent Aboubakar i kampen om å bli toppscorer i turneringen. Aboubakar står med seks mål, mens Toko Ekambi er oppe i fem nettkjenninger.

Sarpsborgs Ibrahima Koné fra Mali og Malawis Gabadinho Mhango er nærmest med tre mål hver, men både Mali og Malawi røk ut i åttedelsfinalen.

Det var nok til å sikre Kamerun plass i semifinalen, der de vil møte enten Egypt eller Marokko. De spiller sin kvartfinale søndag.

Semifinalene skal i likhet med finalen og bronsekampen spilles i Kameruns hovedstad Yaoundé. Det er ennå ikke avgjort om kampene skal spilles på arenaen der publikumstragedien inntraff eller på en annen stadion i byen.

(©NTB)

Flere nyheter: