reklame for Sheiken Bowling
Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Tok seg inn i hus med øks og truet med å drepe

En mann i 30-årene må i fengsel etter en rekke innbrudd, tyverier og drapstrusler på Haugalandet de siste 3 årene.

Av Egil M Solberg | 26.11.2022 09:35:12

Domstol: Mannen er tidligere straffedømt en rekke ganger for blant annet kroppskrenkelse, trusler, vinning og narkotika. Nå er han dømt til sju måneders fengsel i Haugaland og Sunnhordland tingrett, skriver Haugesunds avis.

I 2020 knuste mannen flere vinduer og forsøkte å ta seg inn i boligen ved bruk av en øks mot boligens ytterdør. Han uttalte samtidig som dette pågikk, til mannen som oppholdt seg i huset: «Du er dø», skriver avisa.

Få dager før mannen gikk til angrep ytterdøren med øks, tømte han innholdet av en sprøyte med blod på armen til mannen som bodde i huset. Også da uttalte mannen «du er dø», skriver avisa.

En vinterdag i 2020 forsøkte han også å knivstikke vedkommende med en 20 centimeter lang kniv under et innbrudd.

Mannen er også dømt for et grovt tyveri sør i Haugesund høsten 2021, skriver avisa.

Haugesunderen har ifølge Haugesunds avis også stjålet fra en rekke butikker på Haugalandet. Ved flere av tyveriene er tiltalte blitt stoppet av butikkansatte, og har kommet med grove trusler. Blant annet uttalte han at han skulle skjære av hodet til en butikkansatt.

Retten mener at passende straff er fengsel i sju måneder, hvor av 105 dager gjøres betinget med prøvetid på to år, melder avisa.

Det betyr at samfunnet får et avbrekk på drøyt 3 måneder før mannen er ute igjen og kan fortsette sine aktiviteter.

Flere nyheter: