Menu
Onsdag fortsatte snøværet i Agder. På E18 ved Akland like øst for Sørlandsporten lavet snøen ned. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Togene går igjen på Sørlandsbanen – politiet ber fortsatt bilister holde seg unna E18 i Agder

Godstoget som sto fast og stanset trafikken på Sørlandsbanen, kom seg løs onsdag kveld. Snøværet gjør at politiet i Agder fortsatt ber folk om å la bilen stå.

Av NTB | 08.12.2021 22:31:26

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet anbefaler fortsatt at man ikke bruker E18 eller er ute på øvrige veier med mindre man absolutt må.

– Dersom det ikke er virkelig alvorlig, kan man heller bruke denne førjulskvelden på å lage pepperkaker eller kakemenn eller noe annet koselig, sier operasjonsleder Tom Einar Gausdal i Agder politidistrikt til NTB.

Heller ikke de andre veiene i distriktet er ufarlige å ferdes på. Onsdag kveld satte tre vogntog seg fast på riksvei 9 ved Vennesla, skriver Fædrelandsvennen.

Det kan komme opptil 80 centimeter snø, og Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel i Telemark og Agder. Politiet ønsker minst mulig trafikk på veiene natt til torsdag.

Han presiserer at dette gjelder områdene med utfordrende kjøreforhold – det vil si fra Arendal og østover.

Ved 19.30-tiden gikk trafikken greit, opplyser Vegtrafikksentralen til Fædrelandsvennen. Dermed kan det se ut som bilistene har lyttet til oppfordringene om å ikke kjøre på E18 med mindre det er høyst nødvendig.

Passasjerene ble ikke transportert videre med buss fordi politiet har anbefalt å ikke bruke E18.

Onsdag ettermiddag var det også noe trøbbel på E18 i Agder. Blant annet hadde et vogntog fått motorstans ved avkjøringen til Gjerstad, mens et annet vogntog havnet på tvers i samme område. Da var veien stengt en kort periode.

Til Agderposten sier operasjonslederen at med mindre man må ut, bør man holde seg hjemme – og drøye ærend du måtte ha til torsdag.

Snøfallet førte også til problemer på Sørlandsbanen. Klokka 21 skrev Fædrelandsvennen at den var åpen igjen etter å ha vært stengt i seks timer. Et godstog sto fast i nærheten av Nelaug, og tre passasjertog måtte dermed også stanse i påvente av at godstoget skulle bli brøytet løs.

Tirsdag var det fullstendig kaos på E18 ved Tvedestrand. Opp mot 2.500 biler sto tirsdag i kø etter at flere vogntog satt fast i snøværet. Det førte til at flere bilister ble evakuert av Røde Kors og politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: