reklame
Menu
Riksmekler Mats W. Ruland. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tøffe forhandlinger på overtid

28 000 industriarbeidere klar til å streike fra fredag, men en avklaring vil trolig ikke komme før langt ut på fredagen.

Av Egil M Solberg | 20.08.2020 22:46:18

Lønnsoppgjør: Meklingen mellom Fellesforbundet (LO) og Norsk Industri (NHO) går trolig mot overtid. Fristen går ut ved midnatt, men situasjonen virker fremdeles fastlåst. En avklaring vil trolig ikke komme før langt ut på fredagen, melder TV2.

Riksmekler Mats W. Ruland og hans medmekler Hilde Lund opplyste torsdag kveld at partene fremdeles har langt igjen, og at meklingen trolig går på overtid.

– Foreløpig gjenstår det en god del elementer som må på plass før vi kan komme i mål med meklingen. Men vi har hatt fremgang i forhandlingen siden mandag.

Arbeidsgiverne i Norsk Industri har foran forhandlingene tilbudt null.

Ingen tillegg verken sentralt eller lokalt. Ingen økning i minstelønnssatsene, og heller ingen tekstendringer i avtalen.

Arbeidsgiverne vil også utvide det som kalles normanlarbeidsdagen. I dag er den fra 06.00 til 17.00. Arbeidsgiverne vil utvide til 19.00, og dermed slippe å betale ekstra tillegg for de to første timene etter klokken 17.

Fellesforbundet har krevd flere tekstendringer, deriblant et krav om at arbeidsgiver skal forskuttere sykepenger for alle ansatte i industrien, ikke bare funksjonærgruppene.

Fellesforbundet krever økt kjøpekraft, noe som tilsvarer lønnsøkning på minst 0,3 prosent. Dessuten vil arbeidstakersiden ha ekstra tillegg til alle som tjener under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, melder kanalen.

Flere nyheter: