Menu
Fysioterapeut Harald Markussen ser på håndskaden til Christian O'Sullivan under OL-kampen mot Frankrike. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Tøff vei til kvartfinale for Norge: Slo Frankrike og fikk to skadde nøkkelspillere

De norske håndballgutta sikret kvartfinaleplassen i OL med 32-29-seier over Frankrike, men det kostet for Christian O'Sullivan og Magnus Abelvik Rød.

Av NTB | 01.08.2021 11:47:07

Sport: Motstanderen i cupspillet blir klar senere søndag, og det kan fort bli Danmark.

Dersom Tyskland avgir poeng mot Brasil, ender det med en ganske gunstig norsk tredjeplass i gruppen. Vinner tyskerne, havner Norge som nummer fire og møter høyst trolig regjerende OL-mester Danmark i kvartfinalen.

Slår Brasil tyskerne, vil det også resultere i norsk tredjeplass.

– Det er fantastisk å klare det på egen hånd. Det er mye bedre enn å sitte og bite negler og vente på andre, sa Sander Sagosen til NTB om det å sikre avansement uten hjelp.

Skåret i gleden for Norge er en skade for Christian O’Sullivan. Han ble sendt til røntgenundersøkelse etter å ha fått tommelen ut av ledd. Omfanget av skaden er uklar.

– Dersom det ikke blir påvist noe brudd eller andre skader, så tror jeg det er snakk om hvor mye smerte han tåler å spille med, sa Norges fysioterapeut Harald Markussen i intervjusonen.

Landslagssjef Christian Berge valgte å vrake Kristian Bjørnsen og stilte med Kevin Gulliksen. Han var meget god. Magnus Abelvik Rød ble også foretrukket framfor Harald Reinkind i startoppstillingen.

Frankrike hadde sikret gruppeseieren uansett resultat mot Norge, men så ut til å legge bra med energi i kampen likevel.

Han scoret på seks av sju skudd og briljerte både i angrep og forsvar.

Det var norsk 13-9-ledelse godt ut i førsteomgangen, og det tross tre misbrukte straffekast (to av Sagosen og Magnus Jøndal). Frankrike kom tilbake og utlignet til 14-14 og 15-15.

Så bommet Gulliksen like godt også med Norges fjerde straffe i siste sekund av omgangen.

O’Sullivan og Sagosen fikk mer orden på straffene i den andre omgangen. Det bidro til at de norske gutta fikk nok poeng til å sikre cupspill.

Norge gikk fra 24-24 til 27-24. Det klarte ikke Frankrike å utligne.

– Dette er kjempedeilig. Så slipper vi å sitte og være nervøse under den neste kampen. Vi kjemper som løver under hele kampen, sa Bergerud til NTB.

O’Sullivan og Rød gikk på hver sin smell i den andre omgangen.

OL-turneringen for menn fortsetter med kvartfinaler tirsdag, semifinaler torsdag og medaljekamper lørdag.

Norge har ikke deltatt i herrehåndball i OL siden 1972. Før Frankrike-kampen hadde laget slått Brasil og Argentina, men tapt for Spania og Tyskland.

– Jeg er lettet, og vi er videre. Jeg er fornøyd med det jeg presterte, men det er jo dette man krever av seg selv. Jeg fikk vite at jeg skulle starte kampen på spillermøtet. Det var en liten overraskelse for meg, sa Gulliksen til NTB.

Torbjørn Bergerud kom solid fra keeperjobben mens Kristian Sæverås fikk et tøft innhopp. Førstnevnte hadde noen viktige redninger utover i 2. omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: