Menu
Jürgen Klopp var svært misfornøyd med dommerne etter 2-3-tapet for Manchester City torsdag kveld. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB.

Tøff VAR-kritikk fra Klopp – mener Haaland burde vært vinket av

Liverpool-trener Jürgen Klopp er ikke fornøyd med fraværet av VAR i den engelske ligacupen. Tyskeren mener Erling Braut Haaland burde vært avblåst for offside.

Av NTB | 23.12.2022 09:45:14

Sport: Video Assistant Referee (VAR) skal ikke tas i bruk før i semifinalen i den engelske ligacupen. Det fikk Klopp til å steile etter 2-3-tapet for Manchester City torsdag.

Klopp uttalte at linjedommerne er så avhengige av teknologi i marginale avgjørelser at de gikk glipp av noen viktige sådanne.

– Haalands første sjanse i starten av kampen var offside, sa Klopp til Sky News, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

– Så du ikke det? Vel, det var han. Jeg forteller deg det. Og det satte standarden for kampen. Det ble ikke vinket noe flagg for offside, og det gir en dårlig følelse, la han til.

Den 22 år gamle nordmannen sendte City i ledelsen allerede etter ti minutter. Det var ikke den situasjonen Klopp siktet til.

Det er English League Confederation (EFL) som står bak beslutningen om først å bruke VAR først i semifinalene i ligacupen. Dette er fordi teknologien ikke er tilgjengelig på stadioner i de lavere divisjonene.

– Dommerne er vant til å bruke VAR. I dag så det i flere situasjoner ut som de ventet på VARs avgjørelse. De trodde det var VAR, sa Klopp.

– Jeg forstår at det ikke er mulig i noen av de foregående rundene, men dette er City-Liverpool. Vi har teknologien tilgjengelig, så hvorfor ikke bruke den? spurte han.

(©NTB)

Flere nyheter: