Menu
Viktor Hovland i aksjon på lørdagens runde i Arnold Palmer Invitational. Foto: Johan Raoux, AP / NTB

Tøff runde for Hovland – mistet ledelsen

Viktor Hovland ledet Arnold Palmer Internasjonal med fire slag halvveis på 3. runde, men fire bogeyer på de åtte siste hullene sendte ham ned til 3.-plass.

Av NTB | 06.03.2022 00:21:49

Sport: Dermed er han tilbake i utfordrerposisjon på søndagens avslutningsrunde, der Billy Horschel og Talor Gooch går ut med ett slags ledelse til nordmannen.

Hovlands putter var glohet fredag, men dagen etter var den i perioder iskald. Det må han gjøre noe med.

Lørdagens runde inneholdt seks bogeyer, en eagle (med en chip fra sandgraven) og bare en birdie.

I fjorårets utgave av turneringen utviklet de to siste rundene seg til et rent mareritt for det norske golfesset. Etter å ha vært med i seierskampen på sju slag under par midtveis, gikk det skeis for Hovland da han gikk runde tre fem slag over par. Det ballet på seg da han på siste dag gikk seks slag over par.

I årets utgave kom Hovland inn i tredje runde ni slag under par og med to slags ledelse. Men allerede etter de to første hullene hadde han gått på to bogeyer. Han var nær ved å lide samme skjebne på hull tre, men han reddet seg inn med en fin putt.

På siste halvdel av runden spilte Hovland seg stadig inn i trøbbel, enten med upresise utslag eller med putter som var for løse. Han fikk ikke birdiesjansene han fråtset i tidligere i turneringen, og han måtte tåle en ny bogey på 11. hull. Dagen etter at nordmannen puttet bare 23 ganger på 18 hull måtte han bruke putteren tre ganger på 14. hull. Etter rundens fjerde bogey var han over par for dagen.

Dermed var også ledelsen hans spist opp, og han var likt med Talor Gooch. På 17. hull fikk han nok en bogey, og dermed var det delt ledelse mellom Hovland, Gooch og Horschel.

Han måtte signere for en 75-runde etter å ha brukt 69 slag torsdag og 66 fredag.

Turneringen i Orlando har navn etter golflegenden Arnold Palmer, og er kjent for å tiltrekke seg flere av de største navnene i golfverden. Hovland er fortsatt med i kampen om en meget stor seier.

Etter tre strake par slo imidlertid Hovland kraftig tilbake da han fikk eagle etter en fantastisk chip fra bunkeren. Etter par på hull sju, gjorde han like godt en birdie på det åttende. Dermed ledet han med fire slag ned til toer Gooch foran dagens ni siste hull.

På siste hull havnet han igjen i en sandgrav, og innspillet stoppet noen meter fra hullet. Han prøvde å berge par for fortsatt å være i delt ledelse, men lyktes ikke.

(©NTB)

Flere nyheter: