reklame for Utvik Autoservice
Menu
Mark Cavendish før en etappe i Tour de France i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tøff kamp for Cavendish: – Tilbake på et «godt sted» etter depresjon

Stjernesyklisten Mark Cavendish (34) tror han har kommet seg ut av en lengre periode med mentale utfordringer. – Jeg er på et godt sted i livet nå, sier han.

Av NTB | 06.04.2020 15:18:12

Medisin og helse: Cavendish åpner opp om de mentale utfordringene i et stort intervju med en engelsk journalist. Syklisten fikk diagnosen depresjon i august 2018.

Det skjedde like etter at han måtte bryte Tour de France det året. Han klarte ikke tidskravet på den ellevte etappen.

– Jeg har kjempet hardt med depresjon i løpet av de to siste årene. Jeg tror jeg har kommet ut av det, og det føles bra. Jeg er nå på et godt sted i livet, sier han til avisen Daily Telegraph.

Han har fått hjelp av psykolog i lengre tid, men ikke brukt medikamenter for å komme til hektene igjen.

Han er for tiden i koronaisolasjon sammen med familien hjemme på Isle of Man, men syklisten trener hardt hver dag. – Det er fantastisk å være så mye sammen med barna og se personlighetene deres, sier han.

Cavendish byttet lag fra Dimension Data til Bahrain Merida i fjor høst.

– Det finnes større problemer i verden enn at en del idrettsutøvere i verden ikke kan konkurrere. Vi (utøvere) er i en langt heldigere situasjon enn mange mennesker som bare må holde det i gang, sier Cavendish.

Han var syk med kyssesyken i deler av 2017 og 2018. Det satte ham mye tilbake.

Cavendish har vunnet 30 etapper i Tour de France. Han mangler fire for å tangere rekorden til Eddy Merckx. Det er høyst uklart om touren kjøres i sommer. – Jeg er bare en rytter og vet ikke, sier Cavendish.

(©NTB)

Flere nyheter: