Menu
Timothy Cheruiyot blir ikke å se i Tokyo. Foto: Matthias Hangst / Pool Via AP / NTB

Tøff Ingebrigtsen-konkurrent ikke med til OL: – Tror ikke Jakob jubler over det

En av verdens beste 1500-meterløpere i Timothy Cheruiyot blir ikke å se i Tokyo-OL. Han har slått Jakob Ingebrigtsen elleve av elleve ganger de har møttes.

Av NTB | 19.06.2021 14:53:51

Sport: Det er NRK som melder at Ingebrigtsen har tapt elleve strake ganger. Lørdag publiserte det kenyanske friidrettsforbundet listen over utøvere som skal til Tokyo på Twitter, og der var ikke Cheruiyot på listen.

25-åringen vant VM-gull på 1500-meter i Doha i 2019 og har også VM-sølv fra London i 2017. Han har vært Ingebrigtsens største konkurrent de siste årene og har bare tapt tre løp siden 2018.

– Han har vært best, det er ikke mer å si om det. Han har vunnet alt. Men jeg tror ikke Jakob jubler over det. Han vil slå alle. Nå får han konkurrere mot dem som står på startstreken, sier toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund, Erlend Slokvik til VG.

Nå er det én konkurrent mindre for 20-åringen som satte europeisk rekord på 1500 meter i Firenze for ni dager siden.

– Det gjør veien til et eventuelt OL-gull for Jakob litt enklere, sier Rodal.

Kenyaneren ble nummer fire i det kenyanske uttaket lørdag, noe som ikke holdt. Ingen nasjoner har med flere enn tre utøvere, og siden Cheruiyot ble nummer fire, blir han ikke å se i Tokyo om en måneds tid.

– Det er en stor overraskelse. Han åpnet jo bra. Han gjorde en fin sesongåpning til tross for at han har hatt litt skadeproblematikk og ikke fått forberedt seg tilsynelatende helt optimalt. Så gjorde han et bra løp i Diamond League i Doha tidligere i vår, og så ut til å være litt tilbake på sporet, sier NRKs friidrettsekspert og tidligere OL-gullvinner Vebjørn Rodal.

(©NTB)

Flere nyheter: