Menu
Lagkaptein Signe Gaupset og hennes lagvenninner i J17-landslaget måtte tåle et klart tap for Spania i første kamp i EM-sluttspillet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Tøff EM-start for J17-landslaget – spanske López herjet i storseier

Norges J17-landslag i fotball hadde ikke noe svar på dribleraidene til Victoria López da Spania vant 4-0 i første kamp i EM-sluttspillet.

Av NTB | 03.05.2022 22:00:57

Sport: Spania har sammen med Tyskland dominert EM for J17-lag og har vært i finale åtte ganger av tolv mulige, med fire EM-titler som utbytte. De spanske ungjentene var hakket for gode for Norge tirsdag.

Spesielt gjelder det López, som var sentral i de to målene som punkterte kampen. I det 26. minutt slo Mina Bell Folland en feilpasning rett til Paula Duran, som dyttet ballen til López. Hun driblet både Madelen Eid og Mia Hambro Svendsen. Så serverte hun Carla Camacho, som vendte bort Ingrid Rame og scoret.

I det 51. minutt fikk López ballen ute på siden. Hun driblet først Anna Lervik og så Vilde Hulaas Grøseth før hun sendte et venstrebeinsskudd i mål oppunder tverrliggeren.

Innbytter Laia Martret gjorde 3-0 med et skudd i krysset i det 62. minutt. Like etter kom Norges spiss Mawa Sesay gjennom, men keeper rykket ut og tok avslutningen i kroppen.

Lucia Corrales kom til flere store sjanser før hun fastsatte resultatet i siste minutt. Spania hadde også to avslutninger i målstengene.

– Vi er litt skuffet over at vi ikke fikk til presspillet vårt og at vi klønet det litt til for oss selv i noen situasjoner.

Norge må heve seg i fredagens kamp mot Frankrike, som tidligere tirsdag slo Finland 2-0. Uten norsk poeng da er håpet om semifinaleplass ute før siste runde.

– I den andre kvalifiseringsrunden tapte vi den første kampen (mot Serbia). Da var det ett lag som gikk videre, og det ble oss (etter avgjørende seier over Sverige). Nå er det to som skal videre. Erfaringen vi har med oss viser at vi fortsatt har alle muligheter, sa Brotangen.

Folland hadde en kjempesjanse i det 7. minutt da hun brøt en spansk tversoverpasning, dro av en motspiller og var gjennom, men keeper kastet seg og slo skuddet til corner. Det var Norges eneste store sjanse før kampen var avgjort.

– Vi møtte et utrolig godt lag, og Spania fortjener skryt for det de kom med i dag. Det er referanser på høyeste nivå for oss, sa landslagstrener Elise Brotangen til fotball.no.

(©NTB)