Menu
To vogntog er involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Østerdalen ved Åsta i Åmot kommune. Det er ikke meldt om personskader. Foto: Fredrik Stuve / Østlendingen / NTB

To vogntog involvert i ulykke på riksvei 3 i Østerdalen

Riksvei 3 er sperret ved Åsta i Østerdalen etter en ulykke der to vogntog er involvert. Politiet betegner skadestedet som svært omfattende.

Av NTB | 19.12.2022 23:54:53

Ulykker og naturkatastrofer: – Nødetatene er på vei, skrev Innlandet politidistrikt på Twitter klokken 22.31.

Kort tid senere opplyste operasjonsleder Mats Aamodt til VG at brannvesenet og politiet hadde ankommet stedet.

– Veien blir nok stengt en god stund, sier han.

Klokka 23.25 opplyser politiet at det dreier seg om to vogntog, ikke tre vogntog som opprinnelig meldt.

Det ene vogntoget er lastet med bilvrak og har havnet utenfor veien, mens det andre står skrått over veien og har punktert på flere av dekkene.

– Ett vogntog kjørte sørover og det andre nordover, så er det veldig glatt, og så har de mest sannsynlig begynt å gli litt – begge to eller en av dem. Så havner den ene i grøfta og den andre på tvers av veien, sier politiets innsatsleder Lasse Gyttrup til Østlendingen.

Det er to personer involvert, fører av hvert vogntog, og ingen av dem er skadd. Det er imidlertid store materielle skader på begge kjøretøyene, og tungberger er bestilt.

Det ene vogntoget står på tvers over riksveien og blokkerer hele kjøreretningen. Det har også tatt ut autovernet på begge sider.

Ulykkesstedet er litt over ni kilometer sør for Rena sentrum. Mindre kjøretøy kan kjøre på østsiden av Glomma over fylkesvei 235.

Det er meldt om underkjølt regn både i Innlandet og Vestland mandag kveld. Statens vegvesen har bedt folk om å ikke kjøre med mindre man må.

Flere nyheter: