reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Totalt ble det påvist åtte smittetilfeller i Trondheim i helga. Den yngste av de nye smittede er under ti år. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

To utesteder i Trondheim stengt etter koronasmitte

Utestedene Bar Circus og Diskoteket i Trondheim er midlertidig stengt etter at to ansatte ved forskjellige utesteder i helga testet positivt for koronasmitte.

Av NTB | 17.08.2020 10:47:39

Medisin og helse: Trondheim kommune skriver at de to utestedene til dels har felles eiere. I tillegg til de to smittede, som er i 30-årene, har en tredje ansatt med symptomer testet negativt, men skal testes på nytt.

Kommunen opplyser at flere av de ansatte er satt i karantene, og at alle ansatte testes. Totalt er tolv personer satt i karantene.

– Vi har bedt utestedene selv om å kartlegge om de er i stand til å komme i kontakt med gjestene. Er de ikke det, må vi oppfordre gjester ved de aktuelle utestedene til å ta kontakt med våre smittesporere, sier kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune til NTB.

Utestedene Bar Circus og Diskoteket skriver på sine respektive Facebook- og hjemmesider at de holder stengt i påvente av koronatesting. NTB får bekreftet at det er disse to det er snakk om.

I en pressemelding oppfordrer kommunen gjester som var på Bar Circus 8. august og gjester som var innom Diskoteket i tidsrommet fra 7. til 15. august om å være oppmerksomme på egen helsetilstand.

I tillegg er en person i 20-årene, som har vært i nær kontakt med et kjent smittetilfelle, smittet. Det samme er en person i 40-årene.

En person i 60-årene og barnet under ti år er begge smittet på hurtigruteskipet MS Roald Amundsen. Samtlige av de smittede har milde symptomer.

Smittekilden er foreløpig ukjent ved utestedene, og arbeidet med oppsporing er igangsatt.

Totalt ble det påvist åtte smittetilfeller i Trondheim i helga. Den yngste av de nye smittede er under ti år. To til under 20 år er også smittet, og disse to har hatt nærkontakt med kjente smittetilfeller.

(©NTB)

Flere nyheter: