Menu
Romerike og Glåmdal tingrett har dømt to unge menn til fengsel i tre år og tre måneder for sju ran i fjor vinter. Foto: Fredrik Hagen / NTB

To unge menn dømt for sju barneran

To menn på 19 og 22 år er dømt for å stå bak sju ran av unge gutter i Lillestrøm i november og desember i fjor. Alle ransofrene var gutter mellom 14 og 17 år.

Av NTB | 14.06.2022 03:30:55

Kriminalitet og rettsvesen: Tre av ranene skjedde i løpet av få timer 6. desember i fjor. Ranene skjedde i hovedsak i området rundt Lillestrøm stasjon, skriver Romerikes Blad.

Mennene, som begge erkjente straffskyld da saken ble behandlet i Romerike og Glåmdal tingrett i mai, er dømt til fengsel i tre år og tre måneder for handlingene.

De tiltalte truet med å drepe to av ofrene om de ikke gjorde som de ble bedt om. Mennene fikk blant annet med seg en kostbar merkejakke, luer, caps, airpods og mobiltelefoner. To av ransofrene ble truet til å ta ut til sammen 6.000 kroner i kontanter i ulike butikker i Lillestrøm sentrum.

– Politiet har tatt disse ranene på største alvor, og etterforskningen har hatt høy prioritet. Det er viktig å slå hardt ned på denne type kriminalitet begått mot barn, sier politiadvokat Camilla Jensen i Øst politidistrikt.

De dømtes forsvarere mener begge at tre år og tre måneder er en streng dom, og sier de vil vurdre en anke.

(©NTB)

Flere nyheter: