reklame for Sheiken Bowling
Menu
To ungdomsskoleelever har den siste tiden mistet livet som følge av influensa i Norge. Ingen av dem var smittet av koronaviruset som ennå ikke er påvist i Norge. Her fra en influensavaksinasjon. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

To unge døde av influensa i Norge

To ungdomsskoleelever har den siste tiden mistet livet grunnet influensa i Norge. Ingen av dem var smittet av koronaviruset som ennå ikke er påvist i Norge.

Av NTB | 16.02.2020 08:01:14

Medisin og helse: En elev ved Kongerød ungdomsskole i Skien døde torsdag på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner av vanlig influensa, opplyser kommunen i en pressemelding.

Kommuneoverlege Vegard Høgli i Skien sier det er sjelden ungdommer dør av influensa.

– Men det hender av og til i vanlige influensasesonger. Det er ingen grunn til å forholde seg annerledes enn til de generelle rådene vi gir, sier han til VG og understreker at man må være nøye med håndhygienen.

7. februar døde en gutt i 9. klasse ved en ungdomsskole i Sarpsborg. I en epost rektor sendte til elevenes foresatte heter det at ungdommen plutselig ble alvorlig syk og døde etter kort tid på sykehus i Oslo.

Smittevernlege og kommuneoverlege Karianne J. Bergman i Sarpsborg bekrefter at gutten hadde influensa, i tillegg til en alvorlig bakteriell infeksjon.

– Det er i dette tilfellet ikke behov for noen smitteverntiltak, sier hun.

Siri Helene Hauge, som er overlege for smittevern og vaksine ved Folkehelseinstituttet, avviser at årets influensavirus er spesielt farlig eller hissig.

Hun legger til at unge mennesker derimot oftere blir syke med influensa fordi de ikke har samme immunitet som voksne. Men selv om flere blir smittet, er det få under 18 år som dør etter å ha blitt smittet.

(©NTB)

Flere nyheter: