Menu
Mathias Vikse Rovik (18) fra Haugesund. FOTO: Privat - FpU Haugesund

FpU-representanter vil på fylkestinget

Fremskrittspartiets Ungdom har på sitt styremøte den 16. april utpekt sine to ungdomskandidater til fylkestinget i Rogaland.

Av Egil M Solberg | 19.04.2018 15:40:45

Politikk: De to kandidatene er Mathias Vikse Rovik (18) fra Haugesund og Mats Danielsen (25) fra Stavanger.

Vikse Rovik er i dag formann i Rogaland FpU og Danielsen har vært fylkestingsrepresentant de fire siste årene.

– At FpU er de første i Rogaland til å utnevne sine ungdomskandidater er selvfølgelig veldig kjekt. Det sier Dag Bendixen, organisatorisk nestformann i Rogaland FpU

Nå er håpet at nominasjonskomiteen i Rogaland FrP, som er ledet av Øyvind Vaksdal, velger å prioritere de to unge kandidatene.

– Vi håper at komiteen setter dem på en plassering som gjør at de er sikret fast plass i fylkestinget fra 2019, sier Bendixen.

Viktig med ungdomskandidater

– For FpU er det viktig at vi har unge representanter i fylkestingsgruppen til Rogaland FrP. De unge representantene i tidligere perioder har vært tydelige på at de støtter en politisk linje som går i en liberalistisk retning. Det er viktig for å utfordre de etablerte sannhetene, sier Vikse Rovik.

Videre sier Vikse Rovik at hans viktigste kampsak i fylkestingsvalget for 2019 er en videregående skole som skal drives i større grad av private aktører.

– Vi ser at de private videregående skolene i Rogaland er veldig populære. Rogaland fylkeskommune har behov for bygging og rehabilitering av skoler. I en tid som er vanskelig økonomisk, må vi våge å tenke nytt. Derfor vil jeg jobbe for at de nye skolene skal drives av private i konkurranse med den offentlige skolen. Det er til det beste for elevene, sier Vikse Rovik.

Fikk gjennomslag for ungdomskortet

– Det er utrolig kjekt å få tillit nok en gang fra landets beste politiske ungdomsorganisasjon. FpU har vært flinke i de siste årene på å komme med sine innspill i saker som angår ungdom, det er for eksempel takket være FpU at ungdomskortet koster 299 kroner i Rogaland nå sier Danielsen.

Mange unge talenter fra FrU i Rogaland.

– FpU viser seg nok en gang som en talentfabrikk for FrP. Eksempler på dette er Atle Simonsen og Roy Steffensen som begge er unge og tidligere FpUere som i dag henholdsvis er statssekretær og stortingsrepresentant, avslutter Bendixen.