Menu
Sveriges høyreback Hanna Glas er en av dem som har blitt smittet i den svenske EM-troppen. Foto: Leila Coker / AP / NTB

To spillere i Sveriges EM-tropp koronasmittet – ytterligere tre har symptomer

Sverige bekrefter at to spillere i lagets EM-tropp og en i støtteapparatet er blitt smittet av koronaviruset. Tre andre spillere har også symptomer.

Av NTB | 20.07.2022 12:50:50

Sport: To dager før svenskene skal spille kvartfinale i EM mot Belgia, bekrefter Sveriges Fotballforbund at det er smitte i troppen.

Spillerne det gjelder er Hanna Glas og Emma Kullberg. Høyrebacken Glas spilte alle kampene i gruppespillet fra start for Sverige, mens forsvarsspilleren Kullberg har sittet på benken så langt.

– Når de er symptomfrie, har tatt en negativ antigentest og har klarert vår interne medisinske helsekontroll, er de velkommen tilbake inn i laget, sier Sveriges landslagslege Houman Ebrahimi.

– Jonna Andersson, Jennifer Falk og Hanna Bennison var ikke på dagens trening på grunn av ulike og milde sykdomssymptomer. De vil undersøkes videre utover dagen, sier Ebrahimi.

Både venstreback Andersson og midtbanespilleren Bennison har scoret mål for Sverige så langt i mesterskapet. Andersson ga laget ledelsen da Sverige spilte 1-1 i åpningskampen mot Nederland, mens Bennison scoret vinnermålet i den påfølgende 2-1-seieren over Sveits. Reservekeeper Falk har blitt værende på benken.

Sverige meldte allerede mandag om mistenkt koronasmitte i troppen. Det svenske landslaget ville vente på svar fra PCR-tester for å få det bekreftet.

Sistnevnte var tilbake i spill for Østerrike da laget vant 1-0 og slo Norge ut av EM fredag sist uke.

I tillegg til de bekreftede smittetilfellene måtte tre spillere stå over onsdagens trening med symptomer.

Flere spillere i EM er allerede blitt smittet av koronaviruset. I tillegg til Nederlands superstjerne Vivianne Miedema har blant andre Tysklands Lea Schüller og Østerrikes Laura Wienroither gått glipp av EM-kamper som følge av korona.

(©NTB)