Menu
Guro Glærum Kleppe (47) vil bli sjef i Spesialenheten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

To søkere kjemper om å lede Spesialenheten

To søkere peker seg ut blant de fire som har søkt på stillingen som sjef for Spesialenheten. Det er Guro Glærum Kleppe (47) og Terje Nybøe (55).

Av NTB | 11.03.2020 19:17:40

Kriminalitet og rettsvesen: Sjefsjobben ble ledig etter at Jan Egil Presthus (59) døde i januar. Da hadde Presthus ledet Spesialenheten siden organet ble etablert i 2005. Søknadsfristen gikk ut mandag, melder Politiforum.

Terje Nybøe er i dag førstestatsadvokat hos Riksadvokaten, en jobb han har hatt i siden 2008. Nybøe gikk ut av Politiskolen i 1987 og var fem år i Beredskapstroppen før han på 90-tallet tok juridisk embetseksamen og endte opp i påtalemyndigheten.

Guro Glærum Kleppe har arbeidet som lovrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet og var med i det statlige utvalget mot skatteunndragelser. Hun er også en av Spesialenhetens aktorer i saken mot Eirik Jensen.

Spesialenheten for politisaker er etterforsknings- og påtalemyndighet i saker der ansatte i politiet eller påtalemyndigheten kan ha begått en straffbar handling i tjenesten». Enheten har 35 ansatte fordelt på avdelinger i Hamar, Bergen og Trondheim.

(©NTB)

Flere nyheter: