reklame for Utvik Autoservice
Menu
To personer ble skadd i det politiet beskriver som en «terrorrelatert» hendelse i London søndag. Foto: Victoria Jones / PA via AP / NTB scanpix

To skadd i knivangrep i London

London-politiet har skutt og drept en mann etter at to personer ble skadd i en knivstikking. Hendelsen, som omtales som «terrorrelatert», er avklart.

Av NTB | 02.02.2020 17:16:09

Krig og konflikter: – På nåværende tidspunkt antas det at en rekke personer er knivstukket. Omstendighetene undersøkes – hendelsen erklæres å være terrorrelatert, het det i en Twitter-melding fra London-politiet søndag ettermiddag.

Noe senere opplyste politiet at to personer var antatt skadd i knivstikkingen, men det er foreløpig ingen opplysninger om deres tilstand. Området er nå sperret av og situasjonen avklart, ifølge politiet.

– Vi kan bekrefte at mannen som ble skutt av politiet rundt klokken 14 i dag i Streatham High Road, er erklært død, het det i en oppdatering ved 17-tiden.

Politiet sier ikke om mannen som er skutt, er den antatte gjerningspersonen bak knivstikkingene.

– Terrorister forsøker å splitte oss og ødelegge vår levemåte. Her i London vil vi aldri la dem lykkes, sier Khan på Twitter.

– Mine tanker er med de skadde og rammede, sier Johnson.

London har flere ganger tidligere vært rammet av terrorangrep. I november i fjor ble to mennesker drept i et knivangrep ved landemerket London Bridge i sentrum av den britiske hovedstaden. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet.

I august 2018 kjørte en 29 år gammel mann bilen sin inn i en gruppe syklister og fotgjengere rett foran Houses of Parliament. Flere personer ble skadd i angrepet.

– Jeg så tre mennesker som var skadd. En av dem kan ha vært gjerningspersonen, sier en kvinne.

En video fra åstedet viser at en kvinne fraktes til en ambulanse. Et annet øyenvitne forteller at en kvinne ble stukket med kniv i ryggen, mens en annen kvinne ble stukket i magen.

En sykepleier forteller at hun så en mann gå inn i en butikk, hvor han begynte å knivstikke flere mennesker.

– Butikkeieren forsøkte å ta fra ham kniven, men mannen klarte å komme seg løs. Han knivstakk en kvinne på sykkel. Det var en veldig stor kniv, sier hun.

Både statsminister Boris Johnson og London-ordfører Sadiq Khan takker helsepersonellet og politiet etter hendelsen.

Avisen Daily Telegraph har snakket med flere øyenvitner til søndagens angrep.

(©NTB)

Flere nyheter: