reklame for Utvik Autoservice
Menu
Politihuset på Grønland i Oslo politidistrikt. Da to albanerne var klare til å plukke opp 50 kilo kokain i Oslo havn i september i fjor, sto Oslo-politiet klare til å slå til. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

To siktet for forsøk på å smugle 50 kilo kokain til Norge

Da to albanerne var klare til å plukke opp 50 kilo kokain i Oslo havn i september i fjor, sto Oslo-politiet klare.

Av NTB | 16.06.2020 21:49:05

Kriminalitet og rettsvesen: Nå er de to siktet for narkotikaforbrytelser med en strafferamme på inntil 15 års fengsel.

–Vi fikk melding fra tysk tollvesen om at de hadde funnet 50 kilo kokain i Bremerhaven, sier Kenneth Wilberg, leder av etterforskningsseksjonen for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, til TV 2.

Kokainen var gjemt i et kjøleaggregat på en banankonteiner som kom fra Ecudaro og hadde Oslo Havn som endestasjon. Beskjeden fra Tyskland gjorde at Oslo-politiet 12. september i fjor kunne forberede seg på å slå til ved Oslo Havn og finne ut hvem som var klare for å hente narkotikaen, melder TV 2.

Siden kokainet ble beslaglagt i Tyskland, måtte norsk politi ta seg inn i båten før den kom til Norge og erstatte narkotikaen med tilsvarende mengder potetmel.

To albanske menn dukket etterhvert opp på konteinerhavna i Oslo og plukket med seg det de trodde var 50 kilo kokain. De to ble senere pågrepet av politiet på Tøyen i Oslo. Politiet anslår at beslaget har en gateverdi på opptil 100 millioner kroner.

– Vi har større beslag av kokain, men dette er et av de absolutt største vi har hatt i norsk sammenheng, sier Utby til TV 2.

Det er ikke pågrepet noen bakmenn i forbindelsen med saken, og etterforskning pågår fortsatt.

(©NTB)

Flere nyheter: