Menu
Ilkay Gündogan fikk hull på byllen for City da laget vant i kvartfinalen av FA-cupen mot Everton. Foto: Jon Super / AP / NTB

To sene mål sendte Manchester City til semifinale i FA-cupen

Manchester City er også i år klar for semifinalen i FA-cupen etter å ha slått Everton 2-0. Ilkay Gündogan fikk til slutt hull på byllen for Pep Guardiolas menn.

Av NTB | 20.03.2021 21:08:24

Sport: Everton forsvarte seg lenge med suksess i lørdagens kvartfinale, men vertene måtte til slutt kapitulere etter 84 minutter.

Midtstopper Aymeric Laporte hadde tatt turen opp inn i Evertons 16-meter og fyrt av et skudd. Skuddet ble fistet i tverrligger og ut, men returen satte Gundogan i mål med en stupheading.

– Det var en tøff kamp mot en vanskelig motstander, som forsvarte seg veldig godt med høy intensitet. Jeg prøvde å være på rett plass til rett tid. Heldigvis falt ballen rett foran meg, så det var ikke veldig vanskelig å score, sa Gundogan til BT Sport.

Like før slutt la Kevin de Bruyne på til 2-0. Det gjør at Manchester City fortsatt er med i alle turneringer denne sesongen. I fjor ble det stopp i FA-cupens semifinale mot Arsenal.

– En typisk bortekamp i cupen. Jeg er nok en gang imponert over hva spillerne mine har gjort. Fire måneder uten pauser med kamp etter kamp etter kamp.

Til uka er det landskamper som står på menyen. Det gir City en pust i bakken før hardkjøret fortsetter i jakten på å skape historie.

– Nå får vi en liten pause til å glede oss over seieren og forberede oss til neste kamp mot Leicester, sa Guardiola.

Laget styrer mot seriegull med et forsprang på 14 poeng ned til byrival Manchester United, som har én kamp til gode. 25. april skal City ut mot Tottenham i finalen av ligacupen. Neste hinder i Champions League er kvartfinale mot Erling Braut Haalands Borussia Dortmund.

Hvem som venter i FA-cupen, blir kjent når semifinalene trekkes i pausen av den siste kvartfinalen mellom Leicester og Solskjærs Manchester United søndag.

Pep Guardiola var veldig fornøyd med egne spillere etter en tøff match mot et Everton-lag han skrøt masse av.

De lyseblå kan som første engelske lag vinne Premier League, FA-cupen, ligacupen og mesterligaen i én og samme sesong.

(©NTB)

Flere nyheter: