fbpx
Menu
Magnus Carlsen innledes lynsjakkdelen av turneringen i St. Louis med seier etter to heller skuffende dager med hurtigsjakk. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

To seirer og et tap for Carlsen i lynsjakken

Magnus Carlsen fikk en grei start på lynsjakkdelen av turneringen i St. Louis med seier i to av de tre første partiene, men han er langt bak lederen.

Av NTB | 13.08.2019 21:20:29

Sport: Carlsen spilte ikke sin beste hurtigsjakk og var hele fem poeng bak ledende Maxime Vachier-Lagrave etter de to første dagene av turneringen. Han måtte nøye seg med åtte poeng av 18 mulige på de ni hurtigsjakkpartiene og mistet førsteplassen på rankingen i hurtigsjakk for første gang siden 2015.

Han slo imidlertid Vachier-Lagrave, og Carlsen innledet lynsjakken ved å slå franskmannen igjen etter godt spill. I neste parti ble det derimot tap da Sergej Karjakin vendte partiet mot slutten og seiret etter 65 trekk.

I dagens tredje parti gjorde Carlsen kort prosess med Shakhriyar Mamedyarov, som ga seg etter bare 27 trekk.

Alle møter alle i lynsjakk både tirsdag og onsdag, slik at Carlsen skal spille ni partier hver av dagene.

Neste motstander for den norske verdensmesterne er Ding Liren.

Levon Aronian har overtatt ledelsen i turneringen. Med 15 poeng er han halvannet foran Vachier-Lagrave og fem poeng foran Carlsen.

Etter lyn- og hurtigsjakkturneringen som avsluttes onsdag starter Sinquefield Cup, som også inngår i Grand Chess Tour, lørdag. Også den turneringen spilles i St. Louis, og da handler det om langsjakk.

(©NTB)

Flere nyheter: