reklame for Sheiken Bowling
Menu
Magnus Carlsen spiller VM i hurtigsjakk i Kasakhstan. Foto: Carina Johansen / NTB

To seirer for Carlsen i åpningen av hurtigsjakk-VM

Magnus Carlsen har fått en god start på VM i hurtigsjakk med to seirer av to mulige. Nordmannen jakter å ta tilbake tittelen.

Av NTB | 26.12.2022 12:34:59

Sport: Carlsen er en av gullfavorittene i turneringen i den kasakhstanske byen Almaty. Med seier i de to første rundene har han fått den starten han ønsket.

Carlsen åpnet med seier over armenske Samvel Ter-Sahakjan med svarte brikker, før canadiske Eric Hansen ble slått i parti nummer to med hvite brikker.

I begge partiene hadde motstanderne fordeler i innledningen før nordmannen opparbeidet seg solide stillinger og vant kontrollert. Hansen er en del av Carlsens sjakklubb Offerspill, som også er Norges største sjakklubb.

– Det var vanskelig for ham på finne en god plan, og etter det overså han noe. Det var morsomt å møte ham, sa Carlsen til NRK etter seieren over Hansen.

Det skal spilles 13 runder. Det gjenstår tre partier mandag.

Det er knyttet spenning til om Carlsen vil spille om han skulle møte amerikanske Hans Niemann i løpet av turneringen. Niemann har stevnet Carlsen og en rekke andre sjakkprofiler som følge av at de har anklaget ham for juks. Carlsen har til nå nektet å spille mot Niemann de gangene de har møttes.

Monika Machlik fikk en drømmestart som første norske kvinne i hurtigsjakk-VM med seier i første runde, men tapte i parti to.

Benjamin Haldorsen har 0,5 poeng etter ett tap og én remis, mens Aryan Tari og Johan-Sebastian Christiansen tapte sine to første partier.

(©NTB)