reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Politihuset i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

To polske statsborgere tiltalt for brutalt ran av Reidar Osen

To polske statsborgere er tiltalt for grove ranshandlinger mot investor Reidar Osen og Petter Slengesol i 2015.

Av NTB | 17.04.2020 13:47:52

Kriminalitet og rettsvesen: Den ene av de tiltalte, en 37-åring, har vært varetektsfengslet i Norge siden 28. august 2019, opplyser Vest politidistrikt fredag.

Den andre tiltalte, en 32-åring, ble pågrepet i Polen forrige uke. Vest politidistrikt har denne uken sendt en formell utleveringsbegjæring til Polen.

Så fort vedkommende er overlevert norsk politi, vil saken bli fremmet for domstolen, opplyser politiet.

– Han ble avhørt av polsk påtalemyndighet etter vår anmodning høsten 2019, men han nektet kjennskap til overfallene, sier politiadvokat Jørgen Henriksen til Bergensavisen.

Osen ble holdt fanget i flere timer, mishandlet og truet med pistol. Gjerningspersonene krevde at han skulle betale dem 2 millioner kroner.

Osen klarte å rømme og ble funnet sterkt nedkjølt av tilfeldige forbipasserende. Da hadde han blant annet flere knuste tenner, ribbens- og brystbensbrudd.

Etterforskningen av Osen-saken har pågått i flere runder siden 2015, og saken har lenge vært uløst. I mars 2019 ble saken overført til en ny etterforskningsgruppe.

– Det har vært en lang, lang reise. Jeg ser fram til rettssaken og til å få se disse mennene i øynene, sier Osen til Bergensavisen.

Henleggelsen mot de fire rumenske statsborgerne er begrunnet i at intet straffbart forhold anses bevist. Saken mot den polske statsborgeren er henlagt på grunn av bevisets stilling.

I februar 2015 ble Petter Slengesol brutalt kidnappet og mishandlet i sin egen varebil. Ti måneder senere opplevde Reidar Osen det samme.

– Dette er veldig spesielle overfall som fremstår som svært påfallende, begge to. Det er spesielt grovheten som skiller seg ut, sier politiadvokat Henriksen til Bergens Tidende.

Hordaland, Sogn og Fjordane statsadvokatembeter har samtidig besluttet å henlegge straffesaken mot fire rumenske statsborgere og en polsk statsborger som har vært siktet i Osen-saken.

(©NTB)

Flere nyheter: