Menu
Den kraftige lastebilbrannen på E6 ved Bryn senter i Oslo tirsdag ble slukket etter en times intensivt arbeid, opplyser politiet. Foto: Terje Pedersen / NTB

To personer til sykehus etter lastebilbrann i Oslo

To personer er kjørt til Ullevål sykehus med røykskader etter den kraftige brannen i en lastebil på E6 ved Bryn senter i Oslo.

Av NTB | 10.05.2022 17:00:58

Ulykker og naturkatastrofer: Innsatsleder Christian Børresen ved ambulanseavdelingen på Oslo universitetssykehus opplyser til flere medier at sjåføren av lastebilen er en av dem.

– Han har vært alene i bilen, og det er ingen fare for helsens hans. Sjåføren var tidlig ute av bilen, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Avisa Oslo i 15.30-tiden.

Det brant i litt over en time tirsdag ettermiddag, og det ble sett åpne flammer og voldsom røyk flere kilometer unna. Lastebilen sto i vestgående retning ved Bryn senter, og trafikken ble sperret i begge retninger.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Lastebilen var lastet med flytende harpiks, opplyser politiets innsatsleder Bjørn Fredrik Falkenberg.

– All harpiks som har vært på lastebilen, er brent opp, så det er ingenting på avveie, sier han.

Brynstunnelen var stengt tirsdag ettermiddag. Bilister ble anmodet om å bruke E18 Mosseveien istedenfor, og det er varslet store forsinkelser utover kvelden.

Bryn senter ble evakuert som følge av røykutviklingen. Brannen fikk også konsekvenser for T-banelinjene 2 Ellingsrudåsen og 3 Mortensrud som ble stengt. Også Løren stasjon ble stengt.

I 15.20 tiden meldte Sporveien på Twitter at T-banen startet opp igjen. En drøy time senere ble ett kjørefelt forbi ulykkesstedet på Ring 3 åpnet.

Politiet fikk den første meldingen om brannen klokka 14.17.

– Brannvesenet bekrefter at brannen er slukket. Det blir et omfattende opprydningsarbeid på stedet. T-banen settes straks i drift igjen på strekningen forbi Bryn senter, opplyste politiet på Twitter litt før klokken 15.30.

Operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt opplyser til Avisa Oslo at flere kjøretøy tok fyr etter at kvaen i lastebilen rant ut som en slags «elv».

Flere nyheter: