Menu
Det ble satt i gang et søk etter flere personer, men dette ble etter hvert avsluttet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

To personer kritisk skadd etter båthavari ved Hvaler – leteaksjonen avsluttet

To personer er hentet opp fra sjøen ved svenskegrensen utenfor Hvaler. De er kritisk skadd og fraktet til sykehus. Søket er nå avsluttet.

Av NTB | 13.07.2022 17:30:53

Medisin og helse: Letemannskaper hentet opp to personer fra vannet etter en båtulykke mellom Hvaler og Strømstad.

– Det er kritisk for begge, og de er fraktet til sykehus, sa Lina Toresson i det svenske Sjöfartsverket til nyhetsbyrået TT onsdag formiddag.

En stund var det uvisst om flere personer var involvert i ulykken.

– Det finnes ingen indikasjoner på at det var flere om bord enn de to personene, sier Thomas Fuxborg i det svenske politiet til TT.

Letemannskaper fant det som trolig er vrakgods etter seilbåten. Politiet mistenker at båten havarerte nordøst for Kosterøyene.

– Vi fant ingen ytterligere personer, og siden politiet meddelte at det bare befant seg to personer om bord, ble redningsinnsatsen avsluttet 13.35, sier Jonas Franzén ved Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral til TT.

Søket pågikk onsdag ettermiddag rundt Norra Langön, nordvest for Strømstad.

Roos ønsker ikke å si noe om tilstanden til de to som ble hentet opp av sjøen. Ifølge Toresson var de ikke tilsnakkendes, skriver Aftonbladet.

Det er uklart hva som var årsaken til ulykken.

Det var redningsskøyta «Ragnar Stoud Platou» som brakte de to som ble funnet, inn til land. Redningsskøyta «Horn Stayer» bisto fra norsk side.

Søket er nå avsluttet. Et redningshelikopter og flere redningsskøyter, både fra norsk og svensk side, deltok i aksjonen. Ifølge redningsleder Vincent Roos ved Hovedredningssentralen Sør-Norge foregikk søket i svensk regi, med bistand fra norsk side.

Hans-Jörgen Ostler, pressetalsperson i det svenske politiet, sier til NRK at de ikke har en sikker identitet på de to skadde. Svensk politi vil gjerne komme i kontakt med folk som kan ha sett seilbåten i området rundt Koster før forliset, eller som har observert vrakdeler i sjøen.

(©NTB)

Flere nyheter: