Menu
Væpnet politi har rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen.Foto: Marit Hommedal / NTB

To personer knivstukket på Nav-kontor

To personer ble knivstukket på et Nav-kontor i Bergen mandag formiddag. De er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang.

Av NTB | 20.09.2021 11:22:29

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet mottok melding om knivstikkingen på Nav Årstad klokka 10.02 og var på stedet etter kort tid. En gjerningsperson ble pågrepet kort tid etter at politiet kom til stedet, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

De to personene som ble funnet knivstukket, er kjørt til Haukeland universitetssjukehus. Skadeomfanget er ukjent.

Nav-kontoret er sperret av, og politiet jobber med å sikre stedet.

– Det skal ha vært mange vitner til hendelsen, sier politiets Malkenes til NRK.

Til Bergensavisen sier Malkenes at politiet har gjort et grovsøk i bygget uten å finne flere skadde.

– Nå gjør vi et finsøk av bygget, som er sperret av. Ut ifra den informasjonen vi sitter med nå, er to personer knivstukket, og én gjerningsperson er pågrepet, sier Malkenes.

Gjerningsmannen er i samtaler med politiet.

– Vi vet ikke om dette var et angrep rettet mot spesifikke personer, eller om det var tilfeldig. Vi vet at det var andre ansatte til stede, og vi har kontroll på alle som var inne i bygget på tidspunktet dette skjedde. De er samlet og tas hånd om av helse på stedet, sier Malkenes.

Overfor Bergens Tidende kunne ikke Malkenes bekrefte om det var ansatte ved Nav-kontoret som var knivstukket.

– Dette fremstår som en alvorlig hendelse. Vi har mange ressurser i gang, både med det operative, kriminalteknisk og etterforskning, sier Fjellstad til BA.

Malkenes sier til NRK at gjerningsmannen ikke skal være skadd.

Mandag formiddag er det stort oppbud av nødetater utenfor Nav-kontoret. Ifølge BA har det vært minst 15 ambulanser, politibiler og brannbiler på stedet.

Innsatsleder Synnøve Malkenes i Vest politidistrikt sier til NRK at knivstikkingen har skjedd i andre eller tredje etasje av Nav-bygget.

Politiadvokat Arne Fjellstad ved Felles straffesaksinntak sa klokka 11 at det operative arbeidet ikke var avsluttet på stedet.

Flere nyheter: