Menu
Væpnet politi rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen etter melding om knivstikking. Foto: Marit Hommedal / NTB

To personer knivstukket på Nav-kontor i Bergen – gjerningsperson fraktet ut av bygget

To personer ble knivstukket på et Nav-kontor i Bergen mandag formiddag. De er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang.

Av NTB | 20.09.2021 11:52:11

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet mottok melding om knivstikkingen på Nav Årstad klokka 10.02 og var på stedet etter kort tid. Gjerningspersonen – en mann i 30-årene – ble pågrepet kort tid etter at politiet kom til stedet, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

De to personene som ble funnet knivstukket, er kjørt til Haukeland universitetssjukehus. Skadeomfanget er ukjent. De er begge ansatte ved det aktuelle Nav-kontoret.

– To ansatte er skadd i en avtalt samtale med en bruker. Det jobbes med å kontakte pårørende. Vi jobber også med å informere øvrige ansatte ved Nav Årstad, sier direktør Jostein Hestnes i Bergen kommunes etat for sosiale tjenester til Bergens Tidende.

Klokka 11.15 ble en tildekket person ført ut av bygget og inn i en politibil. Overfor BT bekrefter politiet at dette var den mistenkte gjerningspersonen. Overfor Bergensavisen sier politiet at pågripelsen var udramatisk.

– Det skal ha vært mange vitner til hendelsen, sier Malkenes til NRK.

Til BA sier Malkenes at politiet har gjort et grovsøk i bygget uten å finne flere skadde.

– Nå gjør vi et finsøk av bygget, som er sperret av, sier Malkenes.

Den mistenkte gjerningsmannen er i samtaler med politiet.

– Vi vet ikke om dette var et angrep rettet mot spesifikke personer, eller om det var tilfeldig. Vi vet at det var andre ansatte til stede, og vi har kontroll på alle som var inne i bygget på tidspunktet dette skjedde. De er samlet og tas hånd om av helsepersonell på stedet, sier Malkenes.

Politiadvokat Arne Fjellstad ved Felles straffesaksinntak sa klokka 11 at det operative arbeidet ikke var avsluttet på stedet.

– Dette fremstår som en alvorlig hendelse. Vi har mange ressurser i gang, både med det operative, kriminalteknisk og etterforskning, sier Fjellstad til BA.

Malkenes sier til NRK at den mistenkte gjerningsmannen ikke er skadd.

Mandag formiddag var det et stort oppbud av nødetater utenfor Nav-kontoret. Ifølge BA har det vært minst 15 ambulanser, politibiler og brannbiler på stedet.

Innsatsleder Synnøve Malkenes i Vest politidistrikt sier til NRK at knivstikkingen skjedde i andre eller tredje etasje av Nav-bygget.

Direktør Anne Kverneland Bogsnes i Nav Vestland sier til avisa at de jobber med å få oversikt over situasjonen, at politiet styrer saken, men at Nav har satt beredskapsplan.

(©NTB)

Flere nyheter: