Menu
Mannskaper jobber ved rasstedet i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag. Foto: Kåre Hendset / NTB

To personer inne i rasrammet hus i Valsøyfjorden – fire er gjort rede for, melder Aftenposten

Seks personer er rammet av raset i Valsøyfjorden i Trøndelag. To personer skal fortsatt befinne seg i det rasrammede huset, mens fire er gjort rede for.

Av NTB | 02.09.2022 21:10:43

– Fire personer er gjort rede for. To personer skal fortsatt være inne i huset. Selve raset er meldt å være cirka 200 meter langt og 20 meter bredt, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik i Trøndelag politidistrikt til Aftenposten.

Til sammen er det trolig tre til fire hus som er berørt av raset, opplyser vaktleder Andre Lingjerde i 110-sentralen Midt-Norge til NTB. Det raser fortsatt i ytterkantene av rasområdet.

– Det raser litt fremdeles. Det går greit å gjennomføre redningsaksjonen, men de må ta forholdsregler, sier Lingjerde.

Det skal være personer både i og rett utenfor huset som er tatt, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet skal minst én person ha blitt fanget inne i huset.

Bilder fra stedet viser at halvparten av huset er knust av raset.

Alle tilgjengelige ressurser er sendt til stedet, opplyser vaktlederen. I tillegg er det også sendt drone fra Trondheim og en Usar-enhet – en gruppe som er spesialtrent for å gjøre søk i rasområder. Redningsselskapet har også sendt et fartøy.

– Vi må gjøre vurderinger etter hvert om naboer skal evakueres. Det er ikke et stort boligfelt, men det er spredt bebyggelse der, sier operasjonslederen i politiet.

Heim kommune har satt krisestab, melder TV 2.

– Brannmannskapene rydder for å komme seg inn i huset. Det raser stadig, og mannskapene springer unna, siden det fortsatt renner nedover her, sier Tidens Kravs fotograf som er på stedet.

Huset som er tatt, er en enebolig. Politiet meldte om raset klokka 19.33. Heim kommune ligger sørvest i Trøndelag på grensen til Møre og Romsdal.

Brannvesenet bekrefter overfor Dagbladet at to personer er hentet ut. Skadeomfanget er ikke kjent.

Jordras har gått over E39, og veien er stengt på rasstedet, opplyser Vegtrafikksentralen. Ifølge Tidens Krav har raset gått på oversiden av E39 ved fergekaia på Hennset.

Flere nyheter: