Menu
Det kom til kraftige sammenstøt da israelske styrker rykket inn i gamlebyen i Nablus på den okkuperte Vestbredden i morgentimene tirsdag. Foto: AP / NTB

To palestinere drept av israelske styrker i Nablus

To palestinere er drept og minst 40 såret etter at israelske soldater rykket inn i Nablus på den okkuperte Vestbredden tirsdag morgen.

Av NTB | 09.08.2022 10:10:42

Kriminalitet og rettsvesen: De israelske soldatene var angivelig ute etter Ibrahim al-Nabulsi, en av lederne i al-Aqsa-martyrenes brigader, en militant gren av president Mahmoud Abbas’ Fatah-parti.

– Terroristen Ibrahim al-Nablusi ble drept i Nablus. En annen terrorist som også befant seg i huset, døde også, heter det i en kunngjøring fra den israelske hæren.

Ifølge Israel sto Nablusi bak flere angrep mot israelske mål på Vestbredden tidligere i år, noe som ikke er bekreftet fra uavhengig hold.

Minst 40 andre palestinere ble ifølge palestinske helsemyndigheter såret i sammenstøtene som fulgte da de israelske soldatene rykket inn i gamlebyen i Nablus, og tilstanden til fire av dem blir betegnet som alvorlig.

Også andre steder i Nablus kom det til sammenstøt mellom israelske sikkerhetsstyrker og palestinere.

Over 100 palestinere er drept siden mars, 46 av dem under de israelske luftangrepene mot Gazastripen i helgen. 16 av de drepte på Gazastripen var barn.

19 mennesker, de fleste av dem sivile israelere, er på samme tid drept i angrep fra palestinere i Israel. Det siste angrepet som kostet liv i Israel, fant sted 5. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: