Menu
Regjeringen har sagt ja til vindkraftprosjekter på Stad i Nordfjord og Haram på Sunnmøre. Bildet er av vindturbiner i Fitjar. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

To omstridte vindkraftanlegg har fått klarsignal

Regjeringen har gitt klarsignal til to vindkraftprosjekter på Stad i Nordfjord og Haram på Sunnmøre. Vindkraftverket på Andøya i Nordland fikk derimot avslag.

Av NTB | 25.03.2020 13:31:36

Økonomi og næringsliv: Godkjenningene er gitt til motstandernes store fortvilelse etter flere år med protester, skriver NRK.

På Stad skal Falck Renewables Vind starte bygging av sitt anlegg med fem vindturbiner. Totalhøyden med tårn og rotor blir 148 meter.

Store deler av Stadlandet er fredet på grunn av det helt spesielle landskapet, men området til vindturbinanlegget er unntatt vern.

På Haram har departementet satt som vilkår at flere av de åtte vindturbinene skal flyttes lenger unna folk. Blant annet skal en av turbinene flyttes 100 meter lenger vekk fra tettstedet Ulla.

Leder for aksjonsgruppa «Nei til vindkraftverk på Haramsfjellet», Birgit Oline Kjerstad, sier hun er både sint og lei seg etter regjeringens avgjørelse.

– Nå må vi vurdere å gå rettens vei om vi vil få gjort noe mer med denne saken, sier Kjerstad.

Andmyran vindkraftverk på Andøya i Nordland fikk derimot avslag. Årsaken til avslaget er at regjeringen ikke vil ha vindkraft i myrområdet på grunn av klimaet.

(©NTB)

Flere nyheter: