Menu
Et nederlandske militærhelikopter av typen NH90 styret i nærheten av Aruba. Helikopteret på bildet tilhører Forsvaret i Norge. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix

To omkom da nederlandsk NH90-helikopter styrtet

To nederlandske soldater omkom da et helikopter av typen NH90 styrtet i Det karibiske hav. Helikoptertypen brukes også av Forsvaret i Norge.

Av NTB | 20.07.2020 14:47:48

Ulykker og naturkatastrofer: Nederlands forsvarsdepartementet bekreftet dødsfallene mandag.

Pilot Christine Martens (34) og taktisk koordinator Ewin Warnies (33) døde, mens de to andre besetningsmedlemmene overlevde og er ikke alvorlig skadd.

Årsaken til styrten, som skjedde i nærheten av øya Aruba, er så langt ukjent. De nederlandske NH90-helikoptrene er foreløpig satt på bakken.

– På nåværende tidspunkt får dette ingen konsekvenser, og de er i drift som normalt, sier kommunikasjonssjef oberstløytnant Stine Barclay Gaasland i Luftforsvaret.

Hun legger til at Luftforsvaret er i løpende dialog med alle land som bruker helikopteret, og andre typer fly og helikopter som Norge bruker.

Norge mottok sitt første NH90-helikopter i slutten av 2011 etter flere års forsinkelser. Først i 2018 ble det første helikopteret med full operativ kapasitet levert.

Samme år konkluderte Riksrevisjonen med at Forsvaret og skattebetalerne har brukt 8 milliarder kroner på noe som ikke er blitt levert.

(©NTB)

Flere nyheter: