Menu
Et helikopter deltar i søket og redningsoperasjonen etter at et brannhelikopter styrtet i havet utenfor Samos i Egeerhavet onsdag. Foto: Michael Svarnias / AP / NTB

To omkom da brannhelikopter styrtet i Hellas

To personer omkom da et helikopter som deltok i slukkingen av en skogbrann, styrtet i havet utenfor den greske øya Samos onsdag.

Av NTB | 13.07.2022 23:20:40

Ulykker og naturkatastrofer: Helikopteret krasjet i Egeerhavet med fire mennesker om bord, ifølge den statlige TV-kanalen ERT.

Det ble først meldt at tre av dem var savnet, men onsdag kveld oppga den greske kystvakten at to personer, en rumener og en greker, hadde omkommet, mens to personer fra Moldova overlevde ulykken.

Helikopteret deltok i slukkingen av en skogbrann på den fjellrike øya Samos, ifølge brannvesenet. Tre patruljeskip fra kystvakten og to andre båter ble satt inn i søket.

Brannen på Samos startet i 14-tida, og tre helikoptre og fire fly ble satt inn i slokkingen sammen med rundt 50 brannmannskaper.

Sterk vind har gjort slukningsarbeidet vanskelig. I Hellas ble det onsdag målt temperaturer på rundt 30 grader.

Hellas har vært rammet av langvarig tørke og mange skogbranner i sommer. Sist helg kom det kraftig regn i nesten alle områder av landet. Men senere i juli er det varslet temperaturer på over 40 grader, spesielt sør i landet, ifølge meteorologene.

(©NTB)

Flere nyheter: