Menu
Foto: Jil Yngland / NTB

To nye smittet på Stord

To nyankomne fremmedarbeidere testet positivt for Covid-19 hos Aker Solutions fredag ettermiddag. De ankom med fly fra Polen torsdag kveld.

Av Egil M Solberg | 30.01.2021 13:53:40

Koronapandemi: Grensene ble stengt ved midnatt natt til fredag for å stanse importsmitte til landet.

Den britiske varianten av det muterte viruset skal være mer smittsomt og dødelig. Dette har kommet til landet gjennom importsmitte.

Etter utbruddet av dette viruset på Østlandet, besluttet regjeringen å stenge ned all innreise og på den måten hindre nye smittetilfeller.

Aker Solutions handlet raskt og fikk fløyet inn nye 350 leiearbeidere med fire fly torsdag kveld.

– Dette var viktig for å holde hjulene i gang på verftet i forbindelse med pågående prosjekter, sier kommunikasjonssjef Odd Naustdal.

Han påpeker at det har arbeidstakere i rotasjon med 14 dagers mellomrom og at det var tilfeldig at rotasjonen skjedde akkurat kvelden før innreiseforbudet trette i kraft.

Nå viser det seg at to av arbeiderne var smittet med Covid-19. Det er ukjent det også her kan være snakk om den fryktede muterte virusvarianten.

Stord kommune opplyser at de to gjestearbeiderne satt i karantene da utslaget på Covid-19 kom. Det var dermed på den første testet at de to testet positivt.

Arbeiderne er uten symptomer, men er isolert, opplyser kommunen.

Hør intervjuet fra Radio Haugaland

Flere nyheter: