Menu
FOTO: Jil Yngland / NTB

To nye smitte på Stord

Det ble lørdag avdekket to nye smittede på Stord.

Av Egil M Solberg | 20.03.2021 23:34:25

Koronapandemi: Det muterte viruset først identifisert i England har skapt nye utfordringer ved at mane unge blir smittet og syke. Mange sprer smittet uvitende når de selv ikke har symptomer.

Smitten sprer seg dermed lettere og flere blir syke. Derfor er det viktig at alle bruker munnbind. Det vil bidra til mindre smittespredning.

Lørdag kunne Stord kommune opplyse at det var avdekket to nye smittetilfeller.

En mann i 40-årene er meldt covid-19-positiv etter en test gjort fredag. Vedkommende var allerede i karantene som nærkontakt til kjent smittet. Vedkommende var uten symptomer. Mannen er nå isolert og smittesporing er avsluttet. Vedkommende hadde ingen nye nærkontakter.

En mann i 20-årene er meldt covid-19 positiv etter en test fredag. Vedkommende var allerede i karantene som nærkontakt til en kjemt smittet person. Mannen var uten symptomer. Han er nå isolert og smittesporing er avsluttet. Her var det ingen nye nærkontakter.

De fleste nye smittetilfeller på Haugalandet og i Sunnhordland de siste dagene, handler om smitte fra nærkontakter og således personer som allerede var i karantene.

Flere nyheter: