Menu
Diogo Jota og Liverpool skal ikke spille kamp 2. juledag. Foto: Jon Super / AP / NTB

To nye Premier League-kamper er koronautsatt

Kampene Wolverhampton – Watford og Liverpool – Leeds 2. juledag er utsatt på grunn av koronasituasjonen.

Av NTB | 23.12.2021 13:38:40

Sport: Det opplyste de involverte klubbene i hver sin Twitter-melding samtidig som Premier League publiserte en pressemelding.

Der står det at Leeds ikke vil være i stand til å stille med nok spillere på grunn av koronasmitte og sykdom. Treningsanlegget til klubben har blitt stengt ned.

«De positive testene, kombinert med våre veldokumenterte skadeproblemer, gjør at vi ikke kunne ha stilt nok førstelagsspillere som møter Premier Leagues krav for kampen», skriver Leeds på sine nettsider.

Også Watford har et høyt antall koronasmittede spillere. Premier League opplyser likevel at Watfords kamp 28. desember mot West Ham trolig vil bli spilt ettersom flere og flere spillere er på vei ut av isolasjon.

Liverpool-trener Jürgen Klopp reagerte sterkt på det tettpakkede juleprogrammet etter onsdagens ligacupseier mot Leicester.

– Se på laget. Se på den allerede harde fysiske belastningen på spillerne. La oss arbeide sammen for å finne en løsning, sa han til BBC.

Liverpool har selv slitt med korona den siste uken. Mot Tottenham måtte både Virgil van Dijk og Thiago stå over grunnet usikkert svar på sine koronatester i dagene før.

Økt smitte har rammet flere Premier League-lag hardt. Sist helg ble hele seks av ti seriekamper utsatt på grunn av koronasituasjonen. Mandag besluttet likevel klubbene å spille et tettpakket juleprogram som planlagt, men torsdag kom de to utsettelsene.

Styret i Premier League vil framover vurdere søknader om å utsette kamper fra sak til sak basert på de eksisterende reglene og koronaveilederen, opplyser ligaen.

En rekke faktorer blir vurdert fra gang til gang. Evnen til å stille lag, status, alvorlighetsgrad og den potensielle effekten av koronautbruddet og sikkerheten til spillerne i med tanke på forberedelse til kamper.

Torsdag ble det klart at de rødkledde får én kamp hvile grunnet smitteutbruddet i Leeds. De skal nå etter planen spille neste kamp mot Leicester i ligaen 28. desember.

Flere lag har prøvd å få sine kamper utsatt på grunn av mangel på spillere, men mange av søknadene har ikke blitt innvilget. Premier League avviste blant annet Leicesters forespørsel i forkant av kampen mot Tottenham sist uke.

(©NTB)

Flere nyheter: