Menu
To hjemmeboende pasienter tilknyttet Kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB), har dødd med koronavirus i Oslo den siste uken, opplyser Sykehjemsetaten. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB

To nye koronasyke pasienter døde i Oslo

Sykehjemsetaten i Oslo melder om to nye koronadødsfall den siste uken. Det gjelder hjemmeboende pasienter tilknyttet Kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB).

Av NTB | 16.04.2021 16:34:35

Sosiale forhold: Pasientene døde henholdsvis lørdag 10. april og onsdag 14. april, og var syke med covid-19 før innleggelse på KCB.

Pasientene var overført fra sykehus og helsehus, og var ikke fullvaksinerte, opplyser etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten i Oslo i en pressemelding fredag ettermiddag.

Av personvernhensyn vil etaten ikke gi flere opplysninger om de to døde.

Siden mars 2020 er totalt 59 sykehjemsbeboere og 7 pasienter på helsehus som var syke med viruset døde enten på sykehjem eller sykehus. På KBC er i alt 22 pasienter døde med covid-19.

– Det er nå ingen beboere ved våre sykehjem som er smittet med covid-19. På KCB er det nå ni inneliggende pasienter, sier Jagmann.

Fra midten av mars måned er det gjennomført over 23.900 tester av beboere og over 40.800 tester av medarbeidere.

Til sammen 22 institusjoner pluss Solvang helsehus (KCB), har meldt om covid-19-relaterte uønskede hendelser.

For november er det meldt inn 101 slike hendelser på sykehjem og helsehus i kommunen, mens det ved KCB ble meldt om 18 hendelser.

– Som tidligere under pandemien ser vi at det er meldt flest uønskede hendelser innenfor temaene besøk, isolering/karantene, og smittevernutstyr/smitteavfall, skriver etaten.

Per 16. april er det 79 medarbeidere i etaten som er smittet med koronavirus. De er fordelt på 28 institusjoner. Totalt 69 medarbeidere er i karantene.

Sykehjemsetaten har også publisert ferske tall over alle uønskede, koronarelaterte hendelser for november i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: