Menu
Frivillige jobber med å desinfisere en bygning i Roma. Koronaviruset har nå spredd seg til 95 land. Foto: AP / NTB scanpix

To nye er koronasmittet i Haugesund

Haugesund kommune har denne helgen registrert to nye personer med koronavirus. De er begge smittet av den unge mannen som ble smittet på vinterferie i Italia.

Av Egil M Solberg | 08.03.2020 20:04:22

Koronasmitte: Det var i forrige uke at den første personen i Haugesund ble satt i isolasjon etter å ha fått bekreftet koronasmitte.

Smitteoppsporing har nå påvist to nye tilfeller, melder Haugesunds avis. Begge har vært i nærkontakt med den unge mannen som først fikk påvist sykdommen etter vinterferie i Italia.

– De er i isolasjon, og må holde seg hjemme. De kan ikke gå ut. Det er viktig å presisere at det gjelder personer på Haugalandet, og at det ikke er avgrenset til Haugesund, sier smittevernlege Teis Qvale i Haugesund til avisa.

Smittevernlege Martin Eikrem i Karmøy kommune forventer også å få det travelt framover når koronaviruset brer om seg, skriver avisa.

22 flere smittede

Det er nå 169 smittede i Norge, 22 flere er registrert det siste døgnet.

Blant annet er en helsearbeider på fødeavdelingen i Stavanger registrert smittet. Her er 25 medarbeidere også satt i karantene.

Personer som har vært i områder med vedvarende smitte skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av symptomer eller ikke. Dette omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser, ikke ta offentlig transport, og unngå steder man lett kommer i nærkontakt med andre.

– Det betyr i praksis at en må til fastlegen og få en sykemelding, sier Qvale til avisa.

Intervju på Radio Haugaland

Flere nyheter: