Menu
Sturla Holm Lægreid ble nummer to på jaktstarten i åpent EM skiskyting søndag. Her er han i aksjon i et tidligere renn. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

To norske jaktstartmedaljer i skiskytter-EM

Sturla Holm Lægreid og Sivert Guttorm Bakken gikk seg stort opp og endte på pallen da åpent EM i skiskyting ble avsluttet med jaktstart søndag.

Av NTB | 01.03.2020 13:01:25

Sport: Lægreid gikk seg opp fra 12.-plass og tok sølv, mens Bakken startet som nummer 20 og endte på bronseplass. Gullet gikk til den hviterussiske hjemmefavoritten Sergej Botsjarnikov.

Botsjarnikov startet som nummer fem og så ut som en sikker vinner etter 15 strake blinker, men på siste stående bommet han to ganger og skapte spenning. Lægreid ville vunnet om han hadde skutt feilfritt der, men han bommet en gang og endte 6,7 sekunder bak i mål.

Alle medaljevinnerne hadde to strafferunder totalt.

Aleksander Fjeld Andersen tok bronse på sprinten lørdag, men han endte på den sure fjerdeplassen etter å ha bommet fire ganger. Sindre Pettersen ble med 9.-plass fjerde nordmann i topp ti.

I kvinneklassen gikk det ikke like bra for de norske. Åsne Skrede ble beste norske på 8.-plass selv om hun fikk 30 sekunders tidsstraff for å ha startet for tidlig. Hun var drøyt halvannet minutt etter Jelena Krutsjinkina, som med feilfri skyting gikk seg opp fra 11.-plass og sikret hviterussisk seier også i kvinneklassen.

Det gjorde Hviterussland, som overtok mesterskapet fra Otepää i Estland, til beste nasjon.

Ida Lien, som tok sølv på sprinten, endte på 10.-plass.

Norge vant flest medaljer i EM med seks, men ble med 1 gull, 2 sølv og 3 bronse nummer tre på medaljestatistikken bak Hviterussland (3-0-1) og Russland (2-2-0).

(©NTB)

Flere nyheter: