Menu
Romerike og Glåmdal tingrett har satt av fire dager til behandlingen av saken mot de to unge mennene. Foto: Fredrik Hagen / NTB

To menn tiltalt for sju barneran

To menn – 18 og 22 år gamle – er tiltalt for i alt sju ran av barn i Lillestrøm i november og desember i fjor. Mandag må de to møte i retten.

Av NTB | 16.05.2022 04:00:58

Kriminalitet og rettsvesen: Alle ransofrene var gutter mellom 14 og 17 år. Tre av ranene skjedde i løpet av få timer 6. desember i fjor. Ranene skjedde i hovedsak i området rundt Lillestrøm stasjon

– Ranene er svært alvorlige, og påtalemyndigheten mener de tiltalte har utvist lav terskel for å begå ran ved å fremsette alvorlige trusler, blant annet med kniv og i enkelte tilfeller ved bruk av vold. Det er snakk om brutale handlinger uten særlig stor gevinst, sier politiadvokat Camilla Jensen til Romerikes Blad.

De tiltalte skal ha truet med å drepe to av ofrene om de ikke gjorde som de ble bedt om.

– Politiet har tatt disse ranene på største alvor og etterforskningen har hatt høy prioritet. Det er viktig å slå hardt ned på denne type kriminalitet begått mot barn, forteller Jensen.

Mennene fikk blant annet med seg en kostbar merkejakke, luer, caps, airpods og mobiltelefoner. Ifølge tiltalen ble to av ofrene truet til å ta ut til sammen 6.000 kroner i kontanter i forskjellige butikker i Lillestrøm sentrum.

Den yngste mannens forsvarer Tom-Daniel Karlstad, sier at hans klient vil erkjenne de fleste forholdene. Waqar Malik, som forsvarer 22-åringen, sier hans klient i politiavhør har erkjent straffskyld.

(©NTB)

Flere nyheter: