reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tollere fant 282,4 kilo amfetamin i et vogntog i Moss i juli i fjor. Nå må to menn møte i retten, tiltalt for smuglingen. . Gateverdien på stoffet er beregnet til om lag 80 millioner kroner. To menn er siktet. Foto: Tolletaten / NTB

To menn tiltalt etter norgeshistoriens største amfetaminbeslag

To menn må i sommer møte i retten, tiltalt for å ha smuglet 282 kilo amfetamin til Norge. Narkotikaen har en gateverdi på om lag 80 millioner kroner.

Av NTB | 15.06.2022 20:00:53

Kriminalitet og rettsvesen: To, en nederlandsk trailersjåfør i 60-årene og en nordmann i 30-årene, må i sommer møte i Søndre Østfold tingrett, etter at de i juli i fjor ble tatt på fersk gjerning, skriver Fredriksstad Blad.

Den nederlandske sjåføren kom over Svinesundsbrua med narkotika gjemt i en henger som ble trukket av en trekkvogn. Kort tid etterpå møtte han den andre tiltalte, en mann i 30-årene fra Oslo ved en bensinstasjon i Moss.

Der ble de tatt mens de losset narkotikaen fra hengeren og over i en varebil. I tillegg til amfetaminbeslaget, fant tollerne også 1 kilo marihuana og en Colt startpistol.

Beslaget på 280 kilo amfetamin er norgeshistoriens største amfetaminbeslag.

Ifølge tollvesenet har beslaget en gateverdi på 80 millioner kroner og tilsvarer én million brukerdoser.

Det er ikke kjent hvordan de to forholder seg til tiltalen, men til Avisa Oslo sa nordmannens forsvarer at hans klient erkjenner delvis straffskyld.

(©NTB)

Flere nyheter: