reklame for smiaa
Menu
To 23-åringer er tiltalt for drapet på Sigbjørn Sveli i desember. Bildet viser avdødes bil som blir hevet opp fra sjøen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

To menn som er tiltalt for Sola-drapet, risikerer forvaring

Det er tatt ut tiltale mot to menn på 23 år etter drapet på Sigbjørn Sveli (44) på Regestranden i Sola i desember. De risikerer forvaring.

Av NTB | 07.08.2020 09:47:51

Kriminalitet og rettsvesen: – Nå er det tatt ut tiltale. Det vil bli nedlagt påstand om forvaring. De er tiltalt for drap og grov frihetsberøvelse, sier statsadvokat Arvid Malde til NRK.

Mennene, som er fra Rogaland, er tidligere dømt for alvorlig voldskriminalitet. De har vært varetektsfengslet siden pågripelsen etter drapet.

44-årige Sigbjørn Sveli ble funnet drept på Regestranden i Sola 9. desember. Han ble kidnappet på Varhaug dagen før og deretter mishandlet gjennom en hel natt.

Tidlig på drapsdagen satte 23-åringene fyr på ham på Regestranden, like i nærheten av Stavanger lufthavn. I obduksjonsrapporten går det fram at Sveli var i live da han ble satt fyr på.

De rettspsykiatrisk sakkyndige konkluderer med at begge de drapssiktede var tilregnelige på drapstidspunktet. Det kommer fram i fengslingskjennelser som nylig er avsagt.

Begge mennene har tidliger erkjent deltakelse i vold mot Sveli, men ikke erkjent straffskyld for drap.

(©NTB)

Flere nyheter: