Menu
Christian Halvorsen ble funnet død søndag kveld utenfor en bolig i Askim. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

To menn siktet for drapet på Christian Halvorsen i Askim

To menn i 30- og 40-årene er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Christian Halvorsen (43), som ble funnet skutt og drept i Askim.

Av NTB | 18.07.2020 17:03:02

Kriminalitet og rettsvesen: Begge er kjenninger av politiet og framstilles for varetektsfengsling i Follo tingrett mandag.

– Vi har ved hjelp av egne ressurser samt bistand fra Oslo politidistrikt gjennomført en pågripelse i løpet av dagen av to menn i 30- og 40-årene. De er siktet for drap eller medvirkning til drap på Christian Halvorsen, sier Olav Unnestad, leder av felles operative tjenester i Øst politidistrikt, til NTB.

– Per nå er de brakt til sentralarresten vår på Grålum i Sarpsborg, tilføyer han.

Pågripelsen forløp ifølge politiet uten dramatikk. Begge mennene er tidligere straffedømt.

Politiet har vært ordknappe om saken og vil inntil videre ikke kommentere mulige motiver for drapet, eller om de to siktede eventuelt har hatt en relasjon til Halvorsen.

Politiet har heller ikke kommentert om drapsvåpenet er funnet.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gi mer informasjon om siktelsene utover å bekrefte at to menn er pågrepet i saken, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i en pressemelding.

– Det gjenstår en rekke etterforskningsskritt, blant annet fortsetter vi med de tekniske undersøkelsene av avdødes bopel samt at vi gjennomgår tips og beslag, sier Hemiø.

John Christian Elden er bistandsadvokat for de pårørende.

«Vi er glade for at saken har en utvikling, men savner foreløpig nærmere informasjon», skriver han i en tekstmelding til NTB.

Halvorsen ble funnet død utenfor en bolig i Askim søndag. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at han døde av skuddskader.

Avhør av de to siktede skal gjennomføres så raskt som mulig.

Flere nyheter: