Menu
To menn er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse etter å ha kapret en bil med en 14 år gammel gutt i baksetet. De er siktet for bortføring. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

To menn siktet for bortføring av 14-åring etter bilkapring

To menn er siktet for å ha bortført en gutt på 14 år i Drammen. Politiet tror det kan ha skjedd noe alvorlig før de to ble pågrepet etter fem timer tirsdag.

Av NTB | 14.08.2019 02:20:09

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet jobber nå med å finne ut hva som har skjedd i de fem timene før bilen med de to ble stanset.

– Vi har indikasjoner på at det kan ha skjedd alvorlige hendelser, nå må vi finne ut hva som har foregått, sa politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl til NTB tirsdag kveld.

Samtidig sier Svorstøl til NRK Dagsnytt at gutten fremstår som fysisk uskadd. Ifølge Drammen Live 24 ble gutten funnet i godt behold i Oslo noen timer før mennene ble pågrepet.

En av guttens foresatte skal ha vært inne i et forretningslokale ved Bragerhagen i Drammen. Gutten ventet i bilen.

– Da den foresatte kom tilbake, var både bilen og gutten borte, opplyste Svorstøl.

Politiet ble varslet av guttens foresatte.

Nær fem timer senere, klokken 16.45, ble bilen stanset i Bjørkesvingen på Tranby i Lier, nabokommunen til Drammen.

Ifølge DRM24 fremsto de to mennene som ruset, og det var store skader på bilens høyre side. Politiet mener årsaken er at de tidligere på dagen har kjørt i et autovern.

– Vi vet ikke om dette var for å ta med seg gutten, eller om det var et biltyveri som har gått feil, sa politiadvokat Svorstøl til NTB tirsdag kveld.

Saken ses i sammenheng med flere alvorlige hendelser, og siktelsen mot mennene kan bli utvidet, opplyser Sørøst politidistrikt.

Til DRM24 bekrefter politiet at en av mennene kan knyttes til en bilkapring på Gulskogen i Drammen lørdag kveld.

– Inntil en halvtime før de ble stanset, visste vi ikke hvor bilen var, sa Svorstøl til NTB.

Ifølge henne er gutten trolig et tilfeldig offer.

– Så vidt vi vet er det ingen relasjon mellom gutten og mennene.

De siktede er to menn i begynnelsen av 30-årene fra østlandsområdet. En av dem har vært straffet tidligere, og begge to er kjent for politiet fra før, ifølge Svorstøl.

Like før klokken 16.30 ble Oslo politidistrikt varslet om at noen hadde stukket fra drivstoffregningen fra en bensinstasjon i Stabekk i Bærum.

– Da fikk vi los på bilen ved hjelp fra Oslo. Bilen ble så stanset i Tranby av patruljer fra begge politidistriktene, opplyste Svorstøl tirsdag.

Verken mennene eller gutten er avhørt ennå. Trolig skjer dette onsdag. Politiet tror ikke det er flere involverte i saken.

Hendelsen skjedde like før klokken 12 tirsdag.

Motivet til mennene er ikke kjent.

Politiet vet ikke hvor mennene og gutten har befunnet seg i timene før de ble stanset.

Sørøst politidistrikt fikk bistand fra oslopolitiet i saken.

Flere nyheter: