reklame for Utvik Autoservice
Menu
En bartender ble torsdag kveld skutt på restauranten Los Tacos i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB

To menn pågrepet for drapsforsøk

Politiet har pågrepet og siktet to menn for drapsforsøk etter at en bartender ble skutt på restauranten Los Tacos i Stavanger torsdag.

Av NTB | 18.12.2020 20:53:10

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om hendelsen like før midnatt natt til fredag. De rykket ut til stedet, og i lokalene ble det funnet en skadd mann.

– Mannen i 20-årene var hardt skadd og hadde det som fremsto som et skuddsår. Men jeg kan ikke si noe nærmere om tilstanden, annet enn at han får behandling, og at skadene er alvorlige, sa politiadvokat Christine Kleppa til NTB fredag morgen.

Ifølge Stavanger Aftenblad ble mannen skutt i halsen.

En mann ble pågrepet på åstedet sent torsdag kveld, og ble siktet for drapsforsøk.

Like etter klokken 13 fredag ble den andre mannen som er siktet for drapsforsøk, pågrepet på et hotell i sentrum av byen.

Den første mannen som ble pågrepet, ble avhørt natt til fredag.

– Jeg vil ikke gå inn på forklaringen hans, sa Berge.

Forsvareren til mannen som ble pågrepet først, advokat Knut Lerum, sier til Aftenbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld, og at han sier at han ikke har noe med saken å gjøre. Han vil likevel ikke si noe om hvorvidt mannen var vitne til hendelsen.

Begge de siktede er godt kjent for politiet fra tidligere. Berge ville ikke gå inn på hvilke typer saker de har vært involvert i, men sier at de to både er dømt og ilagt forelegg flere ganger tidligere.

De to siktede vil tidligst fremstilles for fengsling på mandag, ifølge TV 2.

Under pressekonferansen fredag sa Berge at mannen som ble skutt, jobbet som bartender på Los Tacos.

– De to som er siktet, hadde inngått en avtale om å være der etter stengetid sammen med bartenderen, sier Berge.

Politiet vil ikke opplyse om de kjenner til noen relasjon mellom de siktede og fornærmede.

– Den fornærmede er fortsatt under behandling på Stavanger universitetssjukehus og har foreløpig ikke vært i stand til å la seg avhøre, sier Berge.

Begge de to siktede mennene er i 30-årene. På en pressekonferanse fredag ettermiddag sa politiadvokat Lars Ole Berge i Sørvest politidistrikt at begge de siktede var på stedet da mannen i 20-årene ble skutt

Etter det politiet kjenner til, var tacorestauranten stengt tidligere enn vanlig på grunn av koronarestriksjoner, og bare de to siktede og fornærmede oppholdt seg der.

(©NTB)

Flere nyheter: