Menu
To menn mistet livet, og en kvinne ble skadd i konserthuset i Uppsala tirsdag kveld. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

To menn mistet livet i fallulykke i konserthus i Uppsala

To menn omkom, og én kvinne ble skadd i det som fremstår som en fallulykke i et konserthus i Uppsala i Sverige tirsdag kveld.

Av NTB | 02.11.2021 22:52:48

Kultur og underholdning: Den alvorlige hendelsen i Uppsala Konsert og Kongress fant sted tirsdag kveld, like før en hyllestkonsert for Abba skulle starte.

I en pressemelding lagt ut tirsdag kveld skriver politiet at de fikk melding fra en innringer om at en mann hoppet, eller falt, fra sjuende etasje og deretter traff to andre personer i foajeen.

Personen som falt, var en mann i 80-årene. Han ble funnet død på stedet. En mann i 60-årene som var i foajeen, døde senere. En kvinne i 60-årene ble skadd, men ikke livstruende.

Politiet opplyser at de foreløpig ikke har noen grunn til å tro at det er noe kriminelt knyttet til saken.

– Etter de opplysningene vi har fått, dreier dette seg om en alvorlig ulykke. Politiet er på stedet og håndterer ulykkesstedet sammen med våre ansatte, sa Sävstörm.

Hun sier at UKK innkalte sin interne krisegruppe og samarbeider med politiet.

– Vi har forlatt stedet. Et stort antall personer er avhørt, og flere skal avhøres, sier Klarin.

Konsertarrangøren MTLive skriver på Facebook at de har avlyst konserten.

– Kveldens konsert i Uppsala er avlyst på kort varsel. Dessverre må vi meddele at en forferdelig hendelse har skjedd i UKK konserthus i Uppsala, skriver MTLive.

Martin Johnsson i MTLive sier til Expressen at hendelsen skjedde 20 minutter før artistene skulle på scenen og holde en konsert for 900 mennesker.

– Så skjer dette. Det er forferdelig, sier han.

Han forteller videre at de nå vil tilby eventuell krisehjelp til artistene og ensemblet.

Markedssjef Karin Sävstörm i Uppsala Konsert og Kongress (UKK) sier at det ser ut til å være en ulykke.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 18.48 og sperret av bygningen, som ble evakuert, melder Aftonbladet. Ved 20.30-tiden opplyser politiet at de har avsluttet sin innsats.

Klokka 19.30 skulle showet «Thank you for the music», en hyllest til Abba, startet i Uppsala Konsert & Kongress i sentrum av byen.

Flere nyheter: