reklame for smiaa
Menu
De to mennene ble meldt savnet fredag kveld etter å ha dratt på vannscootertur mellom Kråkerøy og Vesterøy på Hvaler. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

To menn funnet døde etter leteaksjon ved Hvaler

To menn er funnet døde i sjøen etter leteaksjonen ved Hvaler. Leteaksjonen har pågått siden fredag etter at to menn ble meldt savnet etter en vannscootertur.

Av NTB | 23.05.2020 10:32:49

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi gjorde funn på morgenkvisten ved Øyenkilen. Det er to bekreftede funn, og det er trolig de savnede. Pårørende er varslet, sier innsatsleder Rolf Listrøm i Øst politidistrikt.

De to mennene, begge i 30-årene, ble meldt savnet fredag kveld etter å ha dratt på vannscootertur mellom Kråkerøy og Vesterøy på Hvaler.

– Meldingen om at de var savnet kom ved 21.30-tiden, men de to ble sist sett ved 19-tiden fredag kveld, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Han forteller at de to mennene skulle til en hytte i området fredag kveld, men de dukket aldri opp som avtalt.

Mennene er fra Sarpsborg, bekrefter ordfører Sindre Martinsen-Evje overfor VG.

– Vi har blitt kontaktet av politiet, og kommunens kriseteam er tilgjengelig. Dette er dypt tragisk, og våre tanker går til de pårørende, sier Martinsen-Evje.

Redningsskøyter, helikopter og politibåt søkte etter mennene gjennom natten. Vannscooteren ble funnet ved Øyenkilen klokken 4.37.

(©NTB)

Flere nyheter: